vineri, 29 martie, 2024

Mii de angajati E.ON vor deveni someri! Anuntul facut de sefii companiei

Distribuie:

Publicat:

Grupul german de utilitati E.ON va desfiinta aproximativ 5.000 de locuri de munca in timpul integrarii Innogy, care va avea loc printr-un schimb de active cu grupul RWE, relateaza MarketWatch, citat de News.ro.

Potrivit acordului, locurile de munca care vor fi desfiintate vor fi echivalente cu circa 7% din forta de munca a E.ON dupa finalizarea acordului cu RWE, care, potrivit companiei, va creste de la 40.000 in prezent la peste 70.000.

Acordul va permite economii anuale de 600-800 de milioane de euro pana in 2022, potrivit E.ON.

Potrivit acordului anuntat duminica, E.ON se va concentra in primul rand pe retelele de distributie si pe operatiunile de retail, iar RWE va deveni cea mai mare companie de generare a energiei din Europa.

Tranzactia evalueaza Innogy la 22 de miliarde de euro.

In cadrul acordului, E.ON cumpara intreaga participatie de 76,8% a RWE la Innogy, in timp ce RWE primeste 16,7% din actiunile E.ON.

Grupul E.ON va face la randul sau o oferta pentru cumpararea detinerilor actionarilor minoritari ai Innogy, la pretul de 40 de euro pe actiune, evaluand compania la circa 22 de miliarde de euro.

RWE va obtine participatiile minoritare ale E.ON la doua centrale nucleare, afacerile Innogy de stocare a gazelor si participatia Innogy la un furnizor austriac de energie.

RWE va plati in numerar 1,5 miliarde de euro grupului E.ON.

Tranzactia va avea loc in mai multe etape si va depinde de acordul autoritatilor de reglementare si al consiliilor de administratie ale celor doua companii.

Atat RWE cat si E.ON au anuntat ca sunt hotarate sa pastreze ratingurile recomandate investitiilor. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img