sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ministerul Culturii: Sase proiecte inscrise in programul ‘Acces – Anul Cartii 2019’ vor beneficia de finantare

Distribuie:

Publicat:

Șase proiecte culturale înscrise în programul "Acces – Anul Cărții 2019" vor primi o finanțare totală de 140.000 de lei și vor fi implementate, lista finală a beneficiarilor fiind afișată, marți, pe site-ul Ministerului Culturii și Identității Naționale (MCIN), anunță MEDIAFAX.

Sesiunea de proiecte şi acţiuni derulate în cadrul programului "Acces – Anul Cărţii 2019" a avut ca domeniu prioritar cultura scrisă. Optsprezece proiecte și acțiuni culturale au fost înscrise în program. Dintre acestea, 9 au fost respinse, iar 3 nu au primit finanțare. Suma de 140.000 de lei a fost acordată, în total, celor șase proiecte culturale desemnate câștigătoare.

Acțiunea culturală "Promovarea online a cărții: principii și strategii", propusă de Asociația Headsome Communication, s-a clasat pe primul loc, cu 93 de puncte, fiind finanţată cu suma de 28.000 de lei. Evenimentul va avea loc în București, pe 7 noiembrie.

Lansat de Asociația Casa Cărții de Știință, proiectul "Harta istorică a cimitirului Șerban Vodă-Bellu", a fost notat cu 87 de puncte, primind 26.000 de lei. Proiectul se va derula în perioada 1-23 noiembrie.

Proiectul "Romania Citește 2019", propus de Fundația Culturală Ideea Europeană, a obținut 84 de puncte și va fi recompensat cu 24.000 de lei. Proiectul va avea loc în Tecuci, Slobozia și București, în perioada 1 – 23 noiembrie.

"Cuvinte și necuvinte – versuri pentru muzica de astăzi", inițiat de S.C. Rock House Events S.R.L., a fost notat cu 76 de puncte și a primit suma de 22.000 de lei, urmând să se desfășoare în Capitală, în perioada 10 – 23 noiembrie.

Ultimele două proiecte culturale ce vor beneficia de finanțare, "Straie alese, din povești cu prințese: Moda din secolul al XIX-lea – carte ilustrată pentru copii" și "Elita unionistă din Focșanii Unirii. Istorii. Destine. Patrimoniu", vor primi câte 20.000 de lei, fiind notate cu 73 de puncte fiecare.

Programul "Acces – Anul Cărţii 2019" a avut ca scop promovarea şi sprijinirea literaturii contemporane din România, prin intermediul acţiunilor şi proiectelor culturale din domeniul de referinţă.

Lista completă a proiectelor culturale înscrise în programul "Acces – Anul Cărţii 2019" poate fi văzută pe pagina Ministerului Culturii și Identității Naționale, http://www.cultura.ro/rezultate-finaleprogramul-acces-anul-cartii-2019.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img