vineri, 29 martie, 2024

Ministrii de Finante din UE: Monedele digitale private, cum ar fi proiectul Libra initiat de Facebook, nu ar trebui permise in Uniunea Europeana

Distribuie:

Publicat:

Monedele digitale private, cum ar fi proiectul Libra inițiat de Facebook, nu ar trebui permise în Uniunea Europeană, până când riscurile pe care le-ar putea prezenta acestea nu sunt abordate în mod clar, au convenit joi, miniștrii de Finanțe ai UE, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Această mișcare confirmă politica dură adoptată de blocul comunitar față de criptomoneda Libra. Proiectul Facebook a atras critici din partea autorităților de reglementare globale cu privire la posibilul impact asupra sistemului financiar, încă de când a fost anunțat, în luna iunie a anului trecut.

„Nicio monedă digitală globală nu trebuie să intre în Uniunea Europeană până când provocările și riscurile legale, de reglementare și de supervizare nu vor fi identificate și abordate în mod adecvat”, au susținut miniștrii Finanțelor din Uniunea Europeană.

Sub presiunea autorităților de reglementare, un sfert din susținătorii inițiali ai proiectului Libra, inclusiv procesatorii de plăți Mastercard și Visa, au abandonat proiectul în octombrie. Facebook și alți 20 de membri ai Asociației Libra continuă proiectul, care urmează să fie lansat până în luna iunie a anului viitor.

Miniștrii UE au spus că ar putea lua în considerare adoptarea de norme pentru a reglementa cripto-activele și monedele. Comisia Europeană lucrează deja la aceste noi reglementări, potrivit vicepreşedintele Comisiei, Valdis Dombrovskis.

Miniștrii de Finanțe din UE au apreciat, de asemenea, activitatea Băncii Centrale Europene referitoare la mondele digitale publice, care ar putea reprezenta o alternativă la inițiativele private.

Într-un document prezentat miniștrilor Finanțelor, BCE a susținut faptul că monedele publice digitale ar putea fi necesare dacă plățile în Europa rămân prea scumpe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img