vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Apararii, declaratii de ultima ora despre conflictul din PSD: “Situatia trebuie sa inceteze cat mai curand posibil”

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a afirmat sambata ca "situatia tensionata" manifestata atat la nivel guvernamental, cat si "fals indusa" in interiorul PSD trebuie sa inceteze, singura solutie pentru rezolvarea acestor probleme fiind "convocarea de urgenta" a unui Comitet Executiv National. 

"Situatia tensionata din aceste zile, manifestata atat la nivel guvernamental, cat si fals indusa in interiorul PSD, trebuie sa inceteze cat mai curand posibil. Singura solutie pentru rezolvarea acestor probleme este convocarea de urgenta a unui Comitet Executiv National, in care sa se analizeze cauzele care au dus la aparitia acestei situatii. Comitetul Executiv este singurul for statutar in care se pot lua deciziile corecte pentru ca aceasta stare de fapt, care afecteaza grav atat imaginea partidului, cat si actul de guvernare, sa inceteze cat mai repede", a scris Fifor, pe Facebook. 

El a precizat ca romanilor le-a fost promisa "o guvernare puternica, stabila, cu sustinerea totala a coalitiei majoritare PSD-ALDE". 

"Am promis romanilor o guvernare puternica, stabila, cu sustinerea totala a coalitiei majoritare PSD-ALDE, o guvernare care sa puna in aplicare, punct cu punct, programul votat de milioane de romani in decembrie 2016, dar si sa respecte angajamentele asumate fata de partenerii nostri externi", a mai afirmat Fifor.

CITESTE SI: Tensiune maxima intre Liviu Dragnea si Mihai Tudose. Conditiile in care va demisiona premierul

Scandalul din interiorul PSD ajunge la punctul culminant, dupa ce mai multi lideri ai partidului au cerut convocarea Comitetului Executiv. In spatele usilor inchise se vorbeste tot mai mult despre o demisie/demitere a premierului, daca acesta nu va face un pas inapoi in meciul cu Liviu Dragnea si Carmen Dan.

Sursele noastre arata ca Mihai Tudose este decis sa mearga pana la capat si nu va da pasi inapoi in acest razboi. Cum insa o majoritate se contureaza in PSD, de partea lui Liviu Dragnea, Mihai Tudose ar putea constata ca nu ”mai poate duce lucrurile inainte”.

De cand este premier, Mihai Tudose a evocat in mai multe randuri posibilitatea demisiei. Prima data chiar la nominalizare, cand a fost intrebat daca va demisiona in varianta in care Liviu Dragnea poate deveni premier. Mihai Tudose a raspuns sec: ”Da!”.

Ulterior, dupa ce a intrat in mandat, Tudose a spus in mai multe randuri ca va demisiona atunci cand simte ca nu mai poate duce lucrurile inainte.

„In momentul in care imi dau seama ca nu mai pot sa-mi indeplinesc ceea ce trebuie si vreau sa fac, plec acasa. (…) Dureaza trei minute o hartie si asta e”, a afirmat Tudose

”Lucrurile se misca, in Guvern se munceste foarte mult, nu este zi de munca sub 10-11 ore. In momentul in care voi simti ca nu mai pot misca lucrurile, ca nu mai putem merge inainte, atunci eu voi pleca singur”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

Ultima declaratie a premierului a fost facuta la finalul anului 2017 si atunci explica ca in cazul in care partidul nu va accepta restructurarea Guvernului, el va pleca din functie.

”Eu nu fac parte din nicio tabara. Sunt membru PSD si noi ne-am asumat ca vom face si o debirocratizare. Daca deranjeaza si unii speculeaza ca sunt tabere, ce vreti sa fac? Sa spun ca nu e bine ce gandesc? Eu asa gandesc. Stau in functia asta atata timp cat simt ca pot sa fac bine. Am convingerea ferma ca e nevoie de restructurare.

Eu nu spun ca am dreptate, dar eu asa o simt. Daca se considera ca nu am dreptate, eu plec acasa. Sa vina altcineva care poate sa gestioneze mamutul asta si sa o ducem asa la nesfarsit. Vreau un guvern mult mai suplu, mai aproape de cetatean. Nu mai vreau sa alerge cetateanul”, a precizat Mihai Tudose.

sursa: stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img