joi, 28 martie, 2024

Ministrul Carmen Dan face valuri in public degeaba. Premierul Mihai Tudose se opune deciziei de schimbare a sefului Politiei Romane

Distribuie:

Publicat:

Surse politice citate de Digi 24 anunta ca premierul Mihai Tudose nu este de acord cu demiterea lui Bogdan Despescu. Tudose s-a intalnit cu Despescu in aceasta dimineata.

Mai mult, cel propus sa il inlocuiasca pe Despescu, Catalin Ionita, i-ar fi transmis ministrului Carmen Dan ca nu va accepta oferta de a prelua sefia Politiei Romane, daca Bogdan Despescu va fi demis de premier.

Ministrul Carmen Dan a anuntat, marti, ca a transmis premierului propunerea de schimbare din functie a sefului Politiei Romane Bogdan Despescu, care va fi inlocuit de Catalin Ionita ca interimar, ea spunand ca este total nemultumita de explicatiile pe care le-a primit din partea Politiei Romane in cazul politistului acuzat de agresiuni sexuale si considera insuficiente masurile anuntate.

Bogdan Despescu are rang de secretar de stat, iar ordinul de eliberare din functie a acestuia ar trebui semnat de premierul Mihai Tudose, care l-a chemat la Guvern miercuri dimineata pe actualul sef al Politiei Romane, pentru a-i prezenta un raport de activitate.

Conducerea Politiei Romane a anuntat marti ca seful politistului de la Brigada Rutiera a Capitalei acuzat ca a agresat sexual doi copii in liftul unui bloc din Drumul Taberei a fost eliberat din functie „pana la clarificarea situatiei”, iar sefii de schimb, precum si psihologul unitatii din care facea parte politistul vor fi cercetati disciplinar. De asemenea, a fost informat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la initierea unei analize privind modul de instrumentare a dosarelor in care este cercetat politistul rutier, iar, in functie de rezultatul acesteia, dispunerea de masuri legale, a mai anuntat Politia Romana.

Ulterior, ministrul Carmen Dan a organizat o conferinta de presa in care a spus ca este este total nemultumita de explicatiile pe care le-a primit din partea Politiei Romane in cazul politistului acuzat de agresiuni sexuale si considera insuficiente masurile anuntate.

„Am constatat ca pana in prezent nimeni dintre sefii din Politie nu au inteles sa isi asume responsabilitatea pentru faptul ca politistul a fost mentinut in functie in ciuda tuturor cazurilor in care este suspect. Descoperim ca superificialitatea testarilor a dus la mentinerea in sistem a unor persoane cu probleme psihice”, a declarat ministrul de Interne.

Carmen Dan s-a declarat nemultumita de faptul ca nicio persoana care ocupa functii de conducere in Politia Romana nu a iesit public sa dea explicatii. Ea a anuntat ca i-a trasnmis premierului propunerea de schimbare din functie a sefului Politiei Romane Bogdan Despescu si ca se asteapta ca seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, Radu Gavris, precum si seful de la Control Intern al Brigazii Rutiere „sa faca un pas in spate”.

Politistul de la Brigada Rutiera a Capitalei acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii din sectorul 6 al Captalei, a fost arestat preventiv marti pentru 30 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img