vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Finantelor face un anunt care baga spaima in toti patronii din Romania! Vor fi obligati sa faca asta

Distribuie:

Publicat:

Ionut Misa, ministrul Finantelor Publice, a anuntat marti, in cadrul audierii sale in Comisia de finante din Senat, ca firmele private vor fi obligate, printr-un nou act normativ, sa mareasca salariile brute ale angajatilor.

“Se va introduce o norma tranzitorie care va stabili clar ca salariul brut va include toata sarcina fiscala a angajatorului, astfel incat sa se stabilieasca un plafon care sa limiteze posibilitatea unui patron de a reduce salariul pentru angajatorul propriu”, a afirmat ministrul.

Anuntul vine in contextul trecerii contributiilor din sarcia angajatorului in sarcina angajatului si temerile ca aceasta masura va duce la diminuarea salariilor nete.

Pe de alta parte, expertii in domeniu sustin ca statul nu poate interveni in contractele private, cum este si contractul dintre angajat si angajator.

Miza tracerii contributiilor in sarcina angajatului este, potrivit ministrului Misa, cresterea contributiilor la pensie. Norma tranzitorie va obliga angajatorii sa mentina salariul net al angajatilor. Cu toate acestea, ministrul a sustinut ca angajatorul nu va plati “niciun leu in plus”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img