joi, 28 martie, 2024

Ministrul Rovana Plumb, chemat la apel. Se va discuta solicitarea DNA pentru urmarirea penala

Distribuie:

Publicat:

Comisia juridica a Camerei Deputatilor o va invita luni pe fostul ministrul al Mediului Rovana Plumb pentru discutarea solicitarii DNA privind efectuarea urmaririi sale penale, membrii comisiei urmand sa finalizeze, probabil, raportul in acest caz in aceeasi zi, a anuntat, joi, presedintele Comisiei Eugen Nicolicea, potrivit AGERPRES.

Nicolicea a precizat ca va face, in acelasi timp, o solicitare la Parchetul General pentru a pune la dispozitie documente cerute de avocatul Rovanei Plumb referitoare la dosarul ministrului Shhaideh.

“Ne straduim sa terminam aceasta situatie luni ca sa intre pe ordinea de zi marti. Conditia ca sa se poata intampla aceasta situatie este sa ne raspunda Parchetul General in termenul acesta si sa participe Rovana Plumb (…), Va fi chemata tot luni, vom vedea programul pe care il facem. Rog colegii sa participe la redactare (…). Daca nu izbutim sa ne incadram, va trebui sa decidem ce facem daca Parchetul nu ne va raspunde la adresa pana luni si ce facem daca exista o solicitare de neputinta de participare. Eu voi milita sa terminam acest lucru luni, deci este mult mai devreme decat termenul stabilit”, a precizat Nicolicea, in sedinta de joi a Comisiei juridice. 

El a explicat ca va cere Parchetului mai multe documente. 

“Din partea doamnei Rovana Plumb, prin avocat, a fost depusa o solicitare, o sa aveti acces la ea, prin avocat, ne-a invederat faptul ca de la dosarul cauzei lipsesc mai multe declaratii despre care s-ar putea crede ca exista, spre exemplu, declaratia data de Lucia Varga, fost ministru delegat, semnatar al notei de fundamentare alaturi de doamna Rovana Plumb, procesul verbal, mai multe declaratii, memorii ce apartin doamnei ministru Shaidehh si considera ca acestea sunt utile cauzei tinand cont de urmatoarea chestiune: doamna Rovana Plumb este acuzata ca este complice la o fapta facuta de doamna Sevil Shhaideh. Evident, ca sa poti sa fii complice la ceva, trebuie sa poti sa discuti despre fapta principala. Aceasta este motivatia pentru care avocatul cere lamuriri despre fapta principala. Voi inainta o solicitare catre Parchet, daca Parchetul va binevoi sa ne puna la dispozitie aceste acte, este treaba Parchetului, daca nu, va trebui sa decidem daca vom astepta in continuare peste termenul respectiv sau daca vom decide fara raspuns”, a explicat Nicolicea.

El a adaugat ca va face toate demersurile ca raportul sa fie finalizat luni seara si sa intre marti pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor. 

“Vom face demersurile ca doamna Plumb sa stie ca este invitata luni, ii vom preciza si ora in functie de ce mai avem, in asa fel incat probabil luni seara sa incheiem raportul si sa intre pe ordinea de zi de marti”, a mai mentionat Nicolicea. 

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, ca in termen de 11 zile Comisia juridica sa depuna raportul in cazul solicitarii DNA de urmarire penalaa fostului ministru al Mediului Rovana Plumb. 

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul care o vizeaza si pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img