joi, 28 martie, 2024

Ministrul Transporturilor exclude pierderea finantarii pentru autostrada Ramnicu Valcea-Sibiu: ‘Protejarea gandacului, o falsa problema’

Distribuie:

Publicat:

Lucian Bode a dat, luni, asigurări că finanțarea Autostrăzii Râmnicu Vâlcea-Sibiu nu este în pericol de a fi suspendată și că va răspunde solicitărilor trimise de Comisia Europeană. Acesta a mai precizat că protejarea unei anumite specii de gândac de pe traseul autostrăzii este "o falsă problemă".

"Nu suntem singura țară care a primit solicitări pentru a clarifica anumtie aspecte care țin de obiective de infrastructură mare. Noi le vom răspunde tehnic cu argumente pe fiecare solicitare. În momentul în care s-a emis acordul de mediu, cei dinaintea noastră au considerat că există toate condițiile îndeplinite pentru ca acest acord de mediu să fie emis. Asta cu gândacul est o falsă problemă creată de cineva care încearcă să reînvie politi", a declarat ministrul Transporturilor Lucian Bode, luni, în Parlament, potrivit Mediafax.ro

Lucian Bode a mai precizat că nu există niciun pericol de a pierde finanțarea autostrăzii și că Ministerul va răspunde la solicitările Comisiei Europene.

"Nu poți vorbi de suspendarea finanțării pe Sibiu Pitești când această finanțare încă nu a fsot acordată, pentru că s-a indus fals în opinia publică faptul că s-a pierdut finanțarea. Fals. Acest obiectiv are acord de mediu, eliberat în 2018. În momentul în care am primit solicitări în vara anului 2019 din partea Comisiei Europene, pentru a clarifica anumite aspecte elgate de acordul de mediu. Din păcate cei dinaintea noastră au tratat cu dispreț solicitările Comisiei. Mai exact nu le-au răspuns. Nu există niciun risc să se suspende finanțarea acestui obiectiv", a mai afirmat Bode.

Ministrul Transporturilor a mai precizat că Ministerul are trei luni la dispoziție să răspundă solicitărilor Comisiei.

Fostul ministru Răzvan Cuc a postat pe Facebook scrisoarea Comisie Europene în care i se cer Guvernului clarificări cu privire la unele aspecte de mediu ale proeictului autostrăzii Sibiu-Pitești, printre care o specie de insectă care trăiește în zonă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img