joi, 28 martie, 2024

MISCARE NEASTEPTATA in Venezuela – Conturile companiilor petroliere, mutate intr-o banca din Rusia

Distribuie:

Publicat:

Compania de petrol a Venezuelei, PDVSA, deținută în totalitate de stat, le cere clienților joint venture-urilor în care este implicată să depună veniturile din vânzările de petrol într-un cont deschis recent la Gazprombank AO, o bancă din Rusia, informează site-ul agenției de știri Reuters, conform Mediafax.

De asemenea, PDVSA a început, să-și preseze partenerii săi străini care dețin participații în joint venture-urile din regiunea Orinoco Belt pentru a decide, în mod oficial, dacă vor continua cu proiectele, potrivit surselor citate sâmbătăt de Reuters.

Printre partenerii din joint venture-uri sunt norvegienii de la Equinor, americanii de la Chevron Corp și francezii de la Total.

Decizia PDVSA a fost luată pe fondul noilor și durelor sancțiuni impuse de Statele Unite ale Americii, la data de 28 ianuarie, pentru președintele Nicolas Maduro. Prin aceste sancțiuni, vor să îi limiteze accesului lui Maduro la veniturile companiilor petroliere.

Suporterii liderului opoziției din Venezuela și președintele interimar auto-proclamat, Juan Guaido, au declarat, recent, că va fi înființat un fond pentru a accepta veniturile obținute din vânzarea petrolului venezuelean.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img