vineri, 29 martie, 2024

Mitica din Barlad,banuit de savarsirea a opt infractiuni de furt

Distribuie:

Publicat:

Politistii din cadrul Politiei municipiului Barlad au retinut un tanar din municipiul Barlad care a savarsit infractiuni de furt pe raza localitatii de domiciliu. Acesta a fost prezentat in fata instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva. 

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Barlad au probat activitatea infractionala a lui B. Mitica, de 20 de ani, din municipiul Barlad, banuit de savarsirea a opt infractiuni de furt, fapte comise pe raza localitatii de domiciliu.

In urma cercetarilor efectuate politistii au stabilit faptul ca in perioada iulie – octombrie, tanarul a sustras mai multe bunuri (biciclete, unelte agricole, electrice si de pescuit, bauturi alcoolice si 972 de lei). Bunurile au fost sustrase de tanar din garaje, dintr-un pod al unei locuinte si de la trei magazine din municipiul Barlad.

Prin faptele sale tanarul a creat partilor vatamate un prejudiciu de 15.000 lei. Aproximativ jumatate din prejudiciu a fost recuperat si restituit partilor vatamate.

B. Mitica a fost retinut de politisti pentru o perioada de 24 ore, iar astazi a fost prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoaria Barlad cu propunerea de arestare preventiva.

Pentru a preveni astfel de infractiuni politistii recomanda administratorilor societatilor comerciale sa adopte masuri de supraveghere a unitatii:
– Persoanele care hoinaresc prin magazin in mod „dezinteresat” si urmaresc doar vigilenta celor care supravegheaza trebuie sa dea de gandit!
– Atentie sporita trebuie acordata persoanelor care pot ascunde sub vestimentatie buzunare special confectionate pentru a ascunde diverse produse! 
– Se recomanda asigurarea unui iluminat corespunzator pe timp de noapte a usilor de acces in magazin! 
– Pe timpul noptii, societatile trebuie sa fie prevazute cu sisteme de alarma, sa aiba inchizatori sigure si grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003. Cu cat sistemul de siguranta va fi mai sofisticat, riscul spargerii va fi diminuat!
– Daca firma detine spatii de depozitare exterioare este necesar un sistem de protectie perimetrala. Montati un sistem de supraveghere si inregistrare video pe care sa-l conectati la sistemul de alarmare a unui dispecerat de monitorizare.
   

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img