marți, 19 martie, 2024

Momentul pe care toti tinerii din Romania il asteptau cu sufletul la gura! La mijloc se afla 2 miliarde de lei

Distribuie:

Publicat:

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunta lansarea Programului Prima Casa 2018, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finantelor Publice, a acordului de distribuire pentru plafonul de 2 miliarde lei, se arata intr-un comunicat al institutiei.

PRIMA CASA 2018 – "In premiera, in acest an alocarea plafonului total intre finantatorii participanti in Programul Prima Casa a fost realizata cu aplicarea criteriilor si procedurii de evaluare a activitatii desfasurate de finantatori in anul 2017, in functie de ponderea garantiilor acordate de fiecare finantator in totalul garantiilor acordate in cadrul programului in anul precedent. Se asigura astfel implementarea unui criteriu calitativ, de optimizare a procesului de accesare a programului de catre beneficiari", se arata in comunicat.

Programul Prima Casa 2018 va fi derulat prin intermediul a 15 banci finantatoare : Bancpost, Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank Romania, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank Romania, Marfin Bank, OTP Bank Romania, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Unicredit Bank.

Noua strategie de alocare a plafoanelor se aliniaza cu reducerea graduala a interventiei statului in procesul de creditare ipotecara prin garantare, anuntata prin Strategia Programului Prima Casa 2017-2020, in contextul dezvoltarii pietei creditului ipotecar si a cresterii accesului populatiei la produsele standard ale bancilor.

« De-a lungul celor zece ani de derulare, Programul Prima Casa a fost adaptat gradual la tendintele pietei si la nevoile consumatorilor, dovedindu-se astfel unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale. Dintr-o perspectiva sociala, Programul Prima Casa a extins accesul la creditul ipotecar catre segmentul persoanelor tinere, cu varste pana in 35 de ani, cu efect direct in crearea unei premize de stabilitate pentru tanara generatie. Pentru a veni in intampinarea beneficiarilor, FNGCIMM a demarat in cursul anului trecut implementarea unor proiecte destinate simplificarii procesului de analiza si facilitarii accesului la informatii direct din site-ul institutiei." a declarat Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM.

Plafonul total al garantiilor ce pot fi emise in anul 2018, potrivit art.1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2009, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 368/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, este in cuantum de 2 miliarde lei si a fost aprobat in data de 15.01.2018 prin Hotararea de Guvern nr.2/2018.

sursa: economica.net

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img