marți, 23 aprilie, 2024

Monica Macovei il pune la COLT pe Tudorel Toader: ‘Nu esti doar calaul justitiei si al legii egale pentru toti. Esti calaul unui popor intreg’

Distribuie:

Publicat:

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiției, reacționează extrem de dur după ce în spațiul public a apărut conținutul OUG-ului elaborat de Ministerlu, Justiției pentru modificarea legilor justiției, după ce CCR a declarat o serie de modificări neconstituționale.

"OUG de scăpat hoții.

Cele două proiecte de OUG elaborate de Ministerul lui Toader, publicate de presă, prevăd:

1. reducerea termenelor de prescripție, care va face ca și anchete în curs să se închidă pentru că au ieșit din perioada în care faptele puteau fi anchetate și condamnate. Cu dedicație pentru Dragnea și gașca de corupți.

2. toți cei condamnați de complete de 5 judecători de la Înalta Curte pot contesta condamnările, chiar dacă a trecut termenul legal de depunere a contestației, contrar chiar deciziei CCR. Dragnea va putea scăpa până și de condamnarea definitivă din 2016 în dosarul Referendumului.

Când ajungi să faci legi pentru o persoană sau pentru un grup de infractori, răstorni democrația, justiția și dreptatea, aduci haos, ilegalități și nedreptate. Nu ești doar călăul justiției și al legii egale pentru toți. Ești călăul unui popor întreg", scrie Monica Macovei pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img