vineri, 29 martie, 2024

MRU a DEMISIONAT de la sefie SIE

Distribuie:

Publicat:

Seful Serviciului de Informatii Externe (SIE), Mihai Razvan Ungureanu, a demisionat din functie, a anuntat purtatorul de cuvant a Administratiei Prezidentiale, potrivit Romania TV.

“Administratia Prezidentiala a primit demisia lui Mihai Razvan Ungureanu la SIE. Presedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia. Interimatul va fi asigurat de Silviu Predoiu”, a declarat, luni, purtatoarea de cuvant a Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi.

Pe data de 24 iuie 2015, presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Razvan Ungureanu pentru un nou mandat la conducerea SIE. Acesta a fost numit prin votul Parlamentului din 30 iunie 2015.

Mihai-Razvan Ungureanu a fost ministru de Externe intre anii 2004-2007 si director al Serviciului de Informatii Externe al Romaniei in perioada 2007-2012. El a fost premier in perioada februarie-aprilie 2012, cand Guvernul condus de el a cazut dupa 78 de zile de mandat, in urma motiunii de cenzura a opozitiei.

Silviu Predoiu, cel care va asigura interimatul, lucreaza in SIE din 1990, iar din anul 2005 este adjunct al directorului SIE.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img