sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Muzeul ”Vasile Parvan” Barlad va invita la un nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania

Distribuie:

Publicat:

KineDok este un program international de distributie alternativa pentru filmul documentar, care se desfasoara in sapte tari partenere: Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Croatia, Norvegia, Bulgaria si Romania, unde este coordonat de catre Asociatia One World Romania, in strans parteneriat cu festivalul de film. Fiecare tara contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse in ultimii ani, care ruleaza apoi in sute de localitati din toate cele sapte tari, generand astfel o comunitate culturala impresionanta. Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica si extinde lantul de distributie dincolo de salile de cinema, organizand proiectii in orice spatiu unde vizionarea unui film are potentialul de a deveni o expreienta comunitara (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de cultura etc.).
           
Sambata, 12 OCTOMBRIE, de la ora 12,00 sunteti invitati, la sediul central al muzeului, sa urmariti impreuna filmul autriac “Gardul de la frontiera”.
 
Inspectand zona de granita dintre Austria si Italia (mai precis, la Brenner) regizorul se intereseaza de urmarile unei politici europene anti-imigranti, anume decizia de a instala un gard pe teritoriul de frontiera, un obstacol absurd si mai degraba simbolic impotriva strainilor fara acte. Filmul e un corpus de portrete-interviu si comentarii esentiale care variaza de la xenofobie retinuta la eschiva neputincioasa si chiar militantism pentru cauza celor exilati din tara natala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img