joi, 28 martie, 2024

Nastase despre noul guvern:”Este clar, s-a schimbat lantul de comanda”

Distribuie:

Publicat:

Adrian Nastase, fost premier si fost presedinte al PSD, si-a scris parerea sa despre Guvernul propus de Sorin Grindeanu. Potrivit celor spuse de Nastase, “lantul de comanda s-a schimbat”.

” Dupa zile intregi de speculatii referitoare la compunerea guvernului, iata, astazi, s-a facut anuntul cel mare. Dincolo de personalitatea celor desemnati, este clar, s-a schimbat „lantul de comanda”. Asta este si bine si rau. Guvernul va functiona sub ochiul mai atent al parlamentului, dar si al Comisiei de la partid. In felul acesta, deciziile vor fi mai bine „cumpanite” dar libertatea de decizie a ministrilor si a guvernului va fi mai mica. Echipa guvernamentala se va ocupa, in principal, de administrarea unor obiective DEJA stabilite. Vom vedea…Rolul lui Sorin Grindeanu, dupa acomodare, va fi  foarte important.

Pe unii dintre cei propusi ii stiu foarte bine. Teodor Melescanu, de exemplu, a fost secretar de stat in echipa mea, in perioada in care am fost ministru la externe, intre 1990 si 1992. Petre Daea – un profesionist exceptional – a fost in echipa mea, mai tarziu, in perioada in care am condus guvernul.  Un buldog. Va avea un rol important in redinamizarea agriculturii si irigatiilor. De asemenea, Serban Valeca. Este un bun specialist in domeniul cercetarii nucleare. Pavel Nastase a condus o lunga perioada de timp Academia de studii economice. Dar, interesant, el a condus si INA (Institutul national de administratie) de la momentul crearii sale. Il stiu de multa vreme si pe Florin Iordache. Sunt convins ca stie ce are de facut la ministerul pe care il va conduce.

Sunt si oameni mai tineri sau pe care ii stiu mai putin. Ei vin din „rezerva de cadre” locala. Vor avea prilejul sa dovedeasca faptul ca alegerea lor a fost judicioasa.

Vom avea, in paralel, o accentuare a activitatii legislative, cu speranta normalizarii vietii in domeniile economic, social dar si al justitiei (ma refer la eliminarea unor abuzuri). Si sub acest aspect, rolul lui Liviu Dragnea va fi impotant. La fel,  si cel al lui Calin Popescu Tariceanu.

Succes!” a spus Adrian Nastase pe blogul sau.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img