sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Nea Nae s-a trezit la 6 dimineata, ca in fiecare zi din ultimii 28 de ani. Ceva se schimbase fundamental insa in viata lui. Cand l-a intrebat sotia de ce s-a sculat atat de devreme, raspunsul lui a fost uluitor!

Distribuie:

Publicat:

Povestea lui Nea Nae, fost comandant al Pompierilor, este impresionanta. In ultimii 28 de ani acesta s-a trezit mereu la 6 dimineata.

Ceva se schimbase insa fundamental in viata lui: Nea Nae iesise la pensie.

Ca de obicei, s-a trezit la ora 06:00 dimineata si a avut grija sa nu isi trezeasca sotia. Atunci cand ea l-a intrebat de ce s-a trezit atat de devreme, raspunsul lui Nea Nae a fost uluitor: "Merg sa ma barbieresc. Intru de tura". Barbatul uitase ca iesise la pensie. Povestea lui Nea Nae face furori pe contul de Facebook al MAI, acolo unde a fost publicata.

Povestea lui Nea Nae

"S-a trezit la ora 6, ca in fiecare zi. S-a ridicat din pat usor, sa nu-si trezeasca sotia, dar ea era deja treaza:
– Ce faci, Nae? De ce te-ai trezit la ora asta?
– Merg sa ma barbieresc. Intru de tura.
In acel moment a simtit cum e luat de mana.
– Nae, stiu ca de-o viata faci acelasi lucru, dar … tocmai te-ai pensionat! Acum e timpul sa traiesti si pentru tine. E timpul sa traiesti si pentru noi!
Timp de 28 de ani, Nicolae Dinu a urmat cu sfintenie acelasi ritual. Se trezea la ora 6, se barbierea si ajungea la unitate de fiecare data mai devreme…
– Poate e nevoie de mine, isi spunea el.
Mare parte din acesti ani a fost comandant de echipaj pe descarcerare, poate cea mai grea parte din meseria de pompier. Pe chipul lui se pot citi urmele tragediilor vazute la sutele de accidente la care a intervenit.
Nu mai stie exact cate persoane a salvat sau de cate ori a plans de durere ca nu a putut face mai mult pentru cei accidentati, dar stie ca a existat un moment cand a plans de fericire. A fost ziua in care a fost oprit pe strada de un barbat si de baiatul lui.
– Tati, el este omul care mi-a salvat viata. Cand il mai vezi sa-i spui “Sarut mana, nea Nae!”.
Pentru toata cariera ta, pentru modul exemplar in care ti-ai ajutat semenii, pentru felul in care iubesti oamenii, iti multumim si-ti spunem si noi… SARUT MANA, NEA NAE!
Ne aplecam cu respect in fata ta si iti dorim sanatate si pensie.. luuuuuuuuunga!

P.S.:Sambata, Nea Nae a trecut totusi pe la fostul loc de munca… poate aveau nevoie de el!", a fost textul devenit viral publicat pe contul de Facebook al MAI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img