marți, 16 aprilie, 2024

Nelu Tataru : “La Suceava a fost o conjunctura si sunt mai multe motive care au dus la acest deznodamant”

Distribuie:

Publicat:

Nelu Tataru, Ministru Sanatati interimar – a facut unele precizari dupa vizita de la Spitalul Judetean Suceava. Medicul husean spune ca focarul COVID-19 "a ajuns in acel punct in care a decimat personalul medical", cu precizarea ca este vorba totodata de o transmitere locala accentuata a acestui virus.

"In acest moment, am reusit sa stabilizam anumite spitale care vor prelua aspectele medicale de care aveau nevoie locuitorii judetului Suceava si incercam sa stabilizam o unitate de primiri urgente la nivelul Spitalului Judetean cu personalul care mai este valid, precum si cu personalul adus din Centrul universitar Iasi. In acest moment, Sectia de boli infectioase are peste 120 de pacienti, intre care cinci sunt pe ventilator. La nivelul judetului Suceava sunt peste 150 de cazuri confirmate, iar, dupa cum ati putut vedea, au fost si numeroase decese", a afirmat acesta, la Digi 24.

Tot el mai spus  ca spitalul este izolat in acest moment si ca a inceput dezinfectia de la etajele superioare.
Secretarul de stat a mai completat cu faptul ca :  "La Suceava este o urmarire penala care se desfasoara in rem. Noi am propus de la minister presedintelui Consiliului Judetean si Consiliului Local  suspendarea contractului managerului (..)

In acest moment, am izolat tot ce am descoperit la Spitalul de boli infectioase. Am chemat cadrele infectate si care stim ca erau in afara spitalului si vom face internarile dupa dezinfectare. Vom izola fiecare focar, lasand judeţului Suceava si spitale non-COVID in care se pot trata."

A trecut o luna de cand in Romania a fost confirmat primul caz de coronavirus. Pana la acest moment, la nivelul intregii tari exista 906 imbolnaviri, 17 decese si 86 de persoane vindecate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img