joi, 25 aprilie, 2024

Nicio problema pentru fostul ministru Ionut Misa! Ar putea prelua sefia ANAF (surse)

Distribuie:

Publicat:

Ionut Misa, ministru de Finante in Guvernul Tudose, a crezut pana in ultima clipa ca isi va pastra functia si in Guvernul Dancila. Dupa un mandat inceput cu o gafa si continuat cu alte asemenea episoade, Misa a ajuns totusi sa fie laudat de Dragnea. Dupa ce a fost inlocuit cu Eugen Teodorovici, colegul de partid care ii cerea demisia acum cateva luni, Ionut Misa a fost invitat de fostul sau contestatar sa faca parte din echipa de la Finante.

„Am avut o discutie cu dansul inainte de votul din Parlament de ieri si i-am propus o formula de a lucru in echipa. Este omul care are experienta in Ministerul de Finante, are 20 de ani de munca in minister. Cunoaste sistemul foarte bine. Chiar daca au fost discutii, suntem oameni si putem trece peste astfel de lucruri. Deci, propunerea mea a fost sa faca parte din echipa”, a declarat marti Eugen Teodorovici.

Formularea „sa faca parte din echipa” nu surprinde insa pe deplin planul conducerii PSD pentru Ionut Misa. Potrivit unor surse politice, fostul ministru de Finante este favorit sa preia conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Misa a ocupat, inainte sa fie numit secretar de stat in Ministerul de Finante din Guvernul Grindeanu, functia de director general al Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF.

Liviu Dragnea a anuntat deja o posibila schimbare a actualei sefe a ANAF, MirelaCalugareanu, care a fost numita in functie de Mihai Tudose, in luna iulie a anului trecut. In interviul de la Antena 3, din ziua instalarii Guvernului Dancila, liderul PSD s-a declarat nemultumit de activitatea ANAF. „Sunt foarte nemultumit, complet nemultumit de ANAF. Prin schimbarea de asta-vara se continua practicile. Am inteles ca e o lege ca se dau prime in functie de amenzi. S-a dat drumul la vanatoare. Daca va continua, sefa ANAF nu va ramane. Doamna Dancila stie asta", a declarat Dragnea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img