vineri, 29 martie, 2024

Nicolae nu mai e principe. Reactia designerului Casei Regale

Distribuie:

Publicat:

Alexandru Ciucu, designerul Casei Regale, s-a declarat uimit de decizia regelui Mihai de a-i retrage titlul de principe nepotului Nicolae, pe care il considera un om educat, care face cinste acestui rang si un foarte bun prieten.

Designerul a anuntat pe pagina de Facebook Alexandru Ciucu, intr-o postare numita “Prietenul meu, Principele”, ca va continua sa ii spuna lui Nicolae “Alteta sa” in privat, iar in public i se va adresa cu “domnule Nicolae”.

“Am aflat cu stupoare si regret despre decizia MS Regelui Mihai al Romaniei de a retrage titlul de Principe al Romaniei si apelativul de Alteta Regala, nepotului sau, Nicolae. Nu inteleg acest gest, asa cum cred ca nu-l intelege nimeni, in afara Familiei Regale. Nu-l inteleg cu atat mai mult, cu cat lucrurile pareau ca merg intr-o directie foarte buna pentru viitorul Casei Regale”, a scris Alexandru Ciucu.

Acesta a sustinut ca il cunoaste foarte bine pe Nicolae si ca inca de la prima intalnire a simtit ca i se potriveste titlul de principe.

“I se potriveste pur si simplu. Este educat si construit in sufletul sau sa faca cinste acestui rang. Am avut privilegiul ca, la una din prezentarile mele de la Monaco, sa il am ca invitat de onoare. Am avut astfel ocazia sa petrecem cateva zile impreuna. Rar am intalnit un om atat de tanar si de important in acelasi timp, sa fie atat de modest, deschis si sufletist.

A fost inceputul unei frumoase prietenii, capabila sa treaca peste apelative si formalitati de adresare. Am convenit totusi ca, daca suntem in public, sa ne adresam cu apelativele consacrate, “Alteta Regala”, respectiv, “Domnule”. Si asa am facut. Pana astazi, cand, oficial, nu ma mai pot adresa Principelui Nicolae cu apelativul ‘Alteta Regala'”, a continuat creatorul de moda.

Totusi, spune el, nu are puterea sa analizeze faptele regelui Mihai, dar are incredere ca peste un timp oamenii vor intelege acest gest, care pare acum fara noima.

“Revenind insa la ideile de mai sus, in virtutea prieteniei care ma leaga de Principele Nicolae si a intelegerii pe care am facut-o mai demult, ma vad nevoit sa inversez modalitatea de adresare. Ii voi spune public Domnule Nicolae si, in privat, Alteta Regala. Pentru ca, in sufletul meu, are toate calitatile pentru a ramane Principe si prieten al meu. Iar, la mine, prietenia este pe viata”, a incheiat Ciucu postarea numita “Prietenul meu, Principele”.

Casa Regala a anuntat, luni, ca regele Mihai al Romaniei a decis sa ii retraga nepotului sau Nicolae, fiul principesei Elena, titlul de principe si calificativul de “Alteta Regala”.

De asemenea, regele Mihai l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei.

Marti, Nicolae Mihai Medforth Mills a reactionat spunand ca este de acord cu decizia regelui Mihai si ca si-o asuma.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img