sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Noi date despre pericolele din Coca Cola. Ce se întamplă imediat după ce o bei

Distribuie:

Publicat:

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla cu corpul tau dupa ce bei o Coca Cola? Un grafic prezentat de Daily Mail, care citeaza la randul lui un articol aparut pe un blog american, arata ce modificari se produc in organism, timp de 60 de minute, dupa consumarea produsului.scrie stiripesurse.ro

-In primele 10 minute, 10 lingurite de zahar (100% din aportul zilnic recomandat) lovesc crunt sistemul. Bombardamentul de zahar este insa acceptat de corp, gratie acidului fosforic existent in bautura, care taie greata.

-Dupa 20 minute, nivelul de zahar din sange creste semnificativ, cauzand o explozie de insulina. Organismul reactioneaza, transfomand zaharul in grasime.

-Dupa 40 de minute, absorbtia de cafeina este completa. Pupilele ochilor tai incep sa se dilate, tensiunea arteriala creste, iar ficatul elibereaza si mai mult zahar in sange. Receptorii de adenozina din creier sunt acum blocati, prevenind starea de somnolenta.

-Dupa inca 5 minute, creste productia de dopamina, stimuland zona creierului, mai precis centrii placerii. Te vei simti ca si cum ai fi consumat heroina.

-Dupa 60 de minute, acidul fosforic fixeaza calciul, magneziul si zincul la nivelul intestinului subtire, oferind un impuls suplimentar metabolismului. Zaharul si indulcitorii artificiali prezenti in organism vor accelera nevoia de a urina. In plus, proprietatile diuretice ale cafeinei, prezente in bautura, isi fac si ele efectul. In loc ca magneziul, calciul si zincul sa ajunga la oase, acestea sunt eliminate de corp impreuna cu sodiul si apa, iar ulterior glicemia scade brusc.

-In fine, ultimul efect este acela ca, dupa ce vor citi asta, cei de la Coca Cola va vor bombarda cu mailuri.

sursa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img