vineri, 29 martie, 2024

Noi dezvaluiri despre “sponsorizarile” pentru ISU

Distribuie:

Publicat:

Astazi, 23 noiembrie, la Ministrul Afacerilor Interne (MAI) va sosi raportul privind sponsorizarile primite de ISU in ultimii patru ani. Potrivit unor surse, este vorba despre lista centralizata pe toata tara, ce include masini de interventii, bani si echipamente. Raportul a fost solicitat dupa ce jurnalistul Catalin Tolontan a realizat o investigatie referitoare la modul in care pompierii au primit sponsorizari, invocand in acest context si numele secretarului de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat. Jurnalistul sustine ca Raed Arafat era la curent cu aceste practici si ca nu nu a actionat, aducand un exemplu in care protagosist era un sef de la ISU Bacau. Raed Arafat i-a raspuns pe Facebook lui Catalin Tolontan, secretarul de stat sustinand ca jurnalistul a publicat acuzatiile fara a astepta opinia sa, pe care o solicitase si pe care promisese sa i-o ofere.

“Am fost sunat de domnul Tolontan la telefon cand eram intr-o pauza intre sedinte, fiind in afara tarii, sa ma intrebe de aceste aspecte. Am purtat o discutie si am solicitat sa-mi trimita numarul de inregistrare al documentelor pe care le are ca sa verific, iar acesta mi-a trimis in jurul orelor 13:20 numarul documentelor si eu am raspuns printr-un sms ca am sa verific aspectele respective. Am solicitat de la IGSU sa-mi comunice adresele la care se referea domnul Tolontan ca sa-mi clarific lucrurile si sa-l sun inapoi. Intre timp a iesit articolul fara sa dau punctul de vedere definitiv asupra celor intamplate”, spune Raed Arafat. Secretarul de stat din MAI noteaza ca documentul citat de Catalin Tolontan este raspunsul Inspectoratului general al IGSU catre reclamant, adjunctul Insp. sef de la Bacau, ca raspuns la o solicitare a acestuia sa se prezinte la conducerea MAI sa explice reclamatia lui. Raed Arafat sustine ca astfel de reclamatii sunt frecvente in cadrul IGSU si ca nu toate ajung pana la el. Totodata, Arafat considera ca “solicitarea de sponsorizari dirijate catre asociatii de drept privat, de catre inspectorii de prevenire de la IGSU, de la agentii economici controlati sau inspectati (…) nu este una corecta”.

Raed Arafat mentioneaza ca ordonanta DNA prezentata de Catalin Tolontan este cea care arata ce acuzatii aducea reclamantul impotriva sefului sau, si anume seful ISU Bacau, si dezvaluie ca plangerea facuta a venit la cateva luni dupa ce acesta din urma il trimisese la parchetul militar Iasi pentru incalcarea consemnului. “Tribunalul Militar a condamnat reclamantul la 8 luni cu suspendare si la 60 de zile de munca in folosul comunitatii. Decizia nu este definitiva, reclamantul avand dreptul la recurs”, a punctat Arafat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img