marți, 23 aprilie, 2024

Nu mai are cine sa munceasca in tara asta! Asistatii sociali traiesc pe banii statului, in timp ce angajatorii cauta forta de munca straina

Distribuie:

Publicat:

E criza pe piata fortei de munca. Patronii se plang ca nu mai gasesc romani calificati pentru a lucra in agricultura, in industria restaurantelor sau chiar ca zilieri, preferand sa stea acasa si sa primeasca ajutoare sociale.

Spre exemplu, antreprenorul Dragos Petrescu , care controleaza grupul City Grill, va aduce mai multi straini pentru a lucra in restaurantele sale.

„Avem in derulare recrutarea a 12 nepalezi care sa lucreze in restaurante, am apelat la o agentie. Procesul dureaza intre opt si noua luni. Ii platim cu salariul mediu pe economie“, a spus Dragos Petrescu pentru ZF. 

In vara acestui an, propirtarii de podgorii nu au gasit zilieri pentru culesul strugurilor.

„Situatia este destul de grea cu oamenii. Din an in an, am avut probleme din ce in ce mai mari. In primul rand, ei nu inteleg ca ajutoarele alea sociale pe care le primesc, li se dau si daca sunt evidentiati de noi in registrul muncitorilor”, a declarant Horia Furtuna, proprietar de podgorie. (Detalii AICI)

De asemenea, in ultima vreme un lant de supermarketuri anunta ca ofera recompensa daca le aduci un om pe care sa-l angajeze. 

In Romania, sunt peste 20.000 de locuri de munca vacante.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img