vineri, 19 aprilie, 2024

NUNTA REGALA: Printul Harry s-a casatorit cu Meghan Markle. La altar i-a spus: “Arati minunat!”

Distribuie:

Publicat:

Fosta actrita americana Meghan Markle si Printul Harry al Marii Britanii, nepotul reginei Elisabeta a II-a, s-au casatori religios, ceremonia avand loc la capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor.
Ceremonia a inceput in jurul orei 12.00, a durat aproximativ o ora si a fost oficiata de David Conner, decan de Windsor, si de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Ceremonia, care a respectat traditiile monarhiei britanice, a fost presarata si cu cateva elemente de insolit si noutate. Un astfel de moment intim a fost cel cand, dupa ce mireasa a ajuns la altar, fiind condusa de socrul sau, printul Charles, viitorul sot i-a spus: "Arati uimitor".

"Doi oameni s-au indragostit si cu totii am aparut aici", a spus episcopul Michael Curry, seful afro-american al Bisericii episcopale, intr-un discurs in care a amintit de regele biblic Solomon, dar si de Martin Luther King Jr.

Remarcile sale au fost urmate de un cor gospel care a cantat piesa "Stand by Me".

De asemenea, lady Jane Fellowes, sora regretatei mame a printului Harry, lady Diana, a sustinut un mic discurs in memoria acesteia, in timpul ceremoniei de casatorie.

Fosta actrita americana Meghan Markle – intr-o rochie de mireasa marca Givenchy – a ajuns la capela Saint George din Windsor in jurul orei locale 12.00.

Cu aproximativ 25 de minute inainte, mirele, printul Harry a sosit la capela insotit de fratele sau, printul William, care ii este cavaler de onoare. Ambii au optat pentru uniforme de gala ale regimentului de cavalerie Blues and Royals din armata britanica.

Apoi au sosit, in ordine, mama miresei, Doria Ragland, tatal printului Harry, printul Charles, si sotia acestuia, Camilla, bunica mirelui, regina Elizabeth a II-a, si printul consort Philip si ducesa Catherine de Cambridge, alaturi de doi dintre copiii sai, printesa Charlotte si printul George.

Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa, Meghan, deveniţi duce şi ducesă de Sussex, au părăsit capela Saint George din Windsor, unde s-au căsătorit, sâmbătă, la prânz, şi au parcurs în caleaşcă oraşul, pe o distanţă de câţiva kilometri, până la castelul Windsor, potrivit presei internaţionale.

După ce au ieşit din capela unde s-au căsătorit, înainte de a coborî scările, mirii s-au sărutat, fiind ovaţionaţi de cei circa 2.500 de oameni obişnuiţi adunaţi în faţa lăcaşului de cult.

UPDATE 14.40: Prinţul Harry şi Meghan Markle şi-au spus jurămintele de căsătorie şi au schimbat inelele. Ei sunt oficial căsătoriţi religios.

UPDATE 14.00: Meghan Markle a ajuns la capela unde are loc căsătoria. Fosta actriţă americană Meghan Markle – într-o rochie de mireasă marca Givenchy – a ajuns la capela Saint George din Windsor în jurul orei locale 14.00 şi a fost condusă la altar de socrul său, prinţul Charles.

Cu aproximativ 25 de minute înainte, mirele, prinţul Harry a sosit la capelă însoţit de fratele său, prinţul William, care îi este cavaler de onoare. Ambii au optat pentru uniforme de gală ale regimentului de cavalerie Blues and Royals din armata britanică.

Apoi au sosit, în ordine, mama miresei, Doria Ragland, tatăl prinţului Harry, prinţul Charles, şi soţia acestuia, Camilla, bunica mirelui, regina Elizabeth a II-a, şi prinţul consort Philip şi ducesa Catherine de Cambridge, alături de doi dintre copiii săi, prinţesa Charlotte şi prinţul George.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img