joi, 28 martie, 2024

O companie americana vrea sa cultive cannabis medicinal in Transilvania, estimand un profit de 150 de milioane de dolari pe an

Distribuie:

Publicat:

Un fond american de investitii planuieste sa cultive cannabis medicinal in Transilvania, alaturi de alte plante considerate curative. Compania PHI Group vrea sa deschida, tot in Transilvania, un centru de wellness destinat celor care cauta tratamente naturiste si holistice.

Cannabisul medicinal este legal in majoritatea statelor din SUA si in unele tari din UE, mai multe dintre statele americane avand legalizate si consumul si comercializarea acestui produs in scop recreational. Miscarea de legalizare a declansat un adevarat boom al industriei de marijuana in SUA. Piata nord-americana de marijuana medicinala a inregistrat venituri de 6,7 miliarde dolari in 2016, cu 30% peste nivelul consemnat in anul precedent, iar estimarile indica un volum de aproape 56 miliarde dolari care va fi atins pana in 2025.

Cannabisul medicinal este legal in Romania, dar nu exista niciun medicament pe baza acestuia pe piata locala, iar autoritatile afirma ca nimeni nu a depus pana astazi vreo cerere pentru a introduce pe piata romaneasca vreun produs cu continut de cannabis. Informatiile suplimentare vin dupa ce americanii au anuntat, recent, ca vor construi in Transilvania un parc industrial, o centrala electrica pe gaz si sere pentru agricultura organica si plante medicinale, creand in acest sens o companie mixta cu o firma romaneasca. PHI Group estimeaza ca acest proiect complex din Transilvania va aduce venituri de 150 de milioane de dolari in anul fiscal 2019. "In cazul serelor, compania se va concentra pe plante medicinale organice precum cannabis medicinal, ganoderma lucidum, castravete amar, sofran si alte ierburi pretioase care pot fi folosite in scopuri medicinale si au preturi peste cel al altor recolte", spun reprezentantii companiei, citati de profit.ro

Compania nu indica numele partenerului roman, dar strategia este pregatita in contextul in care, in mai 2017, PHI Group a incheiat un acord angajant pentru preluarea a 51% din actiunile Maxagro, companie agricola romaneasca. Cele doua companii au afirmat atunci ca vor sa stranga 50 milioane de dolari pentru extinderea afacerilor firmei locale. "Suntem recunoscatori pentru sprijinul si incurajarile primite de la autoritatile locale si centrale. Avand in vedere ca proiectele sunt considerate , acestea sunt eligibile pentru fonduri europene", afirma Henry Fahman, CEO PHI Group, conform sursei citate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img