vineri, 19 aprilie, 2024

O noua suspiciune de gripa aviara in Delta Dunarii

Distribuie:

Publicat:

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Tulcea a identificat un nou caz de suspiciune de gripa aviara in orasul Sulina, Delta Dunarii, probele prelevate fiind transmise Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti, anunta Agerpres. 

“In gospodaria din orasul Sulina, dintr-un efectiv total de 46 de pasari au murit 21. Conform manualului operational, celelalte pasari din exploatatie vor fi sacrificate”, a declarat directorul DSVSA, Mitica Tuchila.

Probele prelevate de la pasarile care au murit si analizate in laboratorul judetean au indicat influenta aviara, iar DSVSA a transmis IDSA contraprobe pentru confirmarea analizelor.

Membrii Comitetului local de combatere a bolilor de pe langa Prefectura judetului se intalnesc la ora 10,00 pentru stabilirea masurilor care vor fi luate in cazul focarului de la Sulina.

De la inceputul acestui an, medicii veterinari au mai identificat si apoi confirmat cazuri de gripa aviara in gospodarii private din Periprava, CA Rosetti si Crisan.

Focarul de gripa aviara identificat la sfarsitul anului trecut in localitatea Pardina a fost inchis luna aceasta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img