joi, 18 aprilie, 2024

O POVESTE CARE ITI TAIE RASUFLAREA! Se prezenta ca fiind adjunctul sefului IPJ VASLUI

Distribuie:

Publicat:

Aceasta femeie este un adevarat fenomen care a reusit cu farmecul ei sa seduca zeci de barbati cu functii sus puse • Dandu-se ofiter acoperit, politist sau avocat, aceasta a strans o avere considerabila profitand de naivitatea barbatilor pe care ii ademenea in plasa sa • Specialista in falsuri si o cunoscatoare a lumii bune din zona Moldovei, femeia a lasat in urma zeci de victime colaterale care incearca acum sa-si recupereze prejudiciile de zeci de mii de euro • In spatele unei infatisari ademenitoare, Aura ascunde in spate un personaj fara scrupule

Aura Blanita este un personaj-fenomen care a reusit sa puna pe jar lumea buna din toata zona Moldovei. Originara din judetul Vaslui, femeia in varsta de 42 de ani umbla din localitate in localitate si ademeneste barbati instariti, cu functii sus puse, insa care pot ceda usor avansurilor unei femei. Aceasta isi alege victimele din cercurile sociale inalte cu mare atentie si le prezinta o falsa poveste, cum ca ea ar lucra ca ofiter acoperit la diverse servicii, ba ca este politist, ba avocat si asa mai departe. Ultima victima celebra a Aurei Blanita este medicul iesean Lucian Farmatu. Acestia s-au cunoscut in urma cu 4 ani, iar in momentul intalnirii, Aura s-a prezentat ca fiind adjunctul sefului IPJ Vaslui.

“Inca de la prima intalnire, aceasta a pretins ca ar fi maior de politie in cadrul IPJ Vaslui, ocupand functia de adjunct al sefului IPJ Vaslui – domnul Carp. La prima vizita a mea la Vaslui, Aura a purtat, posibil a simulat, diverse dicutii telefonice cu avocati care ar fi contactat-o pentru a-si apara clientii arestati, precum si anumite persoane din echipa sa de la locul de munca. Aveam sa constat, in toamna anului 2014, ca toate aceste convorbiri, cat si celelalte ulterioare, nu au fost decat pentru a-mi crea convingerea ca are acea ocupatie profesionala. In saptamanile urmatoare a simulat discutii telefonice cu seful IPJ Iasi care ii propune o functie acolo”, a povestit chirurgul Lucian Farmatu procurorilor.

Sefii de politie si procurorii, relatiile femeii

Au urmat multe cuvinte dulci si momente intime si, la nici trei luni de la prima intalnire, cei doi au hotarat sa se casatoreasca, iar asta la propunerea Aurei Blanita. Aceasta l-a asigurat pe medicul iesean ca a reusit sa se transfere la SRI Iasi, iar distanta nu va mai fi o problema pentru ei. “Am hotarat sa ne casatorim, m-a asigurat de faptul ca s-a rezolvat transferul la IPJ Iasi. A sustinut timp de doua luni ca face serviciul la Iasi, in cadrul unor ture, toate acestea coincideau cu zilele mele de garda. Imi pomenea despre diverse nume, unele dintre ele despre care stiam ca apartin unor ofiteri ieseni. Cred ca se insipra din cazurile reale date la stiri.

Mai mult, am constatat ca avea in telefonul personal numerele reale ale unor ofiteri ieseni. In septembrie 2012 mi-a comunicat ca se transfera la SRI Iasi. Nu vorbea decat despre seful ei, colonel Popa, si imi povestea diverse situatii din lumea araba, spunand ca e specialista pe acest domeniu”, a mai povestit medicul chirurg. Femeia povestea continuu despre persoane cu functii de conducere, asa cum sunt Ioan Scripniciuc – seful IPJ, Mihai Carp- seful IPJ Vaslui, sau procurorul Iulian Ispir. Aura Farmatu reusea chiar sa obtina fluturasi de salariat. “In 2013 ne-am hotarat sa accesam un credit pentru amenajari in imobilul in care locuiam impreuna si mi-a aratat o adeverinta de salariat SRI, fluturas de salariu si extras de cont emis de BCR. In timp mi-a mai prezentat si inscrisuri prin care solicita SRI Iasi sa ii restituie diverse sume de bani pe care aceasta a pretins ca le-a folosit din banii personali pentru a-si plati informatorii”, mai spune acesta.

La perchezitii au gasit uniforma SRI si pistolul in casa

Conform celor pagubiti, Aura Farmatu obisnuia sa prezinte tot felul de acte si documente falsificate cu mare maiestrie pe care le folosea in diverse combinatii, chiar in accesarea creditelor. Femeia a reusit chiar sa obtina un echipament SRI si armament cu munitie.

“Intr-o dimineata, in timp ce eram la serviciu, mi-a solicitat sa pastreze in autoturismul meu echipamentul din dotare reprezentat de uniforma SRI, pistol, munitie, stilet, etc despre care pretindea ca le-ar fi primit in calitate de locotenent colonel. Dupa program, ne-am dus impreuna la locuinta din Tomesti si am depozitat echipamentul si pistolul acolo”, a mai spus Ioan Farmatu procurorilor de caz. Apoi a urmat o perchezitie in locuinta medicului din comuna ieseana Tomesti. Oamenii legii au descoperit acolo uniforma, pistolul si munitia aduse de Aura acasa. Atunci au inceput sa se clarifice lucrurile si in mintea medicului chirurg.

“La momentul perchezitiei la locuinta din comuna Tomesti, uniforma de SRI a sotiei, impreuna cu celelalte obiecte se aflau in camera. Interpelata de inspectorul care se ocupa de perchezitie daca este ofiter SRI, sotia mea a raspuns ca nu mai este si ca acum este locotenent colonel in rezerva. Dupa acest moment, cand m-am trezit intr-o situatie inimaginabila pentru mine, au aparut discutii in contradictoriu intre mine si ea. In aprilie 2014 am fost amenintat cu pistolul de sotia mea, motiv pentru care am apelat la 112, dar nu s-a deplasat niciun echipaj de politie la fata locului”, a mai reclamat acesta. Dupa aventurile care i-au adus prejudicii insemnate, medicul iesean a inaintat o actiune de divort. Acesta a spus in fata procurorilor ca fosta sa sotie l-a prejudiciat cu 20.000 de euro.

Victimele Aurei Blanita sunt numeroase, in plasa acesteia cazand zeci de persoane si multe victime colaterale. Pe numele ei sunt deschise mai multe dosare penale, iar acum nu este de gasit. Se crede despre aceasta ca inca isi continua manevrele prin orasele din zona Moldovei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img