marți, 16 aprilie, 2024

Obezitatea poate cauza 13 tipuri de cancer

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu, realizat de oamenii de stiinta de la Organizația Mondiala a Sanatatii (OMS), arata ca inca opt tipuri de cancer sunt asociate cu obezitatea, aproape tripland lista de la cinci la 13.

Savantii sugereaza ca numarul oamenilor care se imbolnavesc de cancer din cauza stilului nesanatos de viata este de mii de ori mai mare decat se credea pana acum. Medicii asociau, pana la acest moment, doar cinci tipuri de cancer cu problemele legate de greutatea în exces – cancerul la san, cancerul colorectal (cancerul de colon și cancerul rectal), cancerul renal, cancerul de uter si cancerul esofagian.

In urma cercetarii efectuate acum, experții OMS au mai adaugat opt tipuri de cancer pe lista celor in care obezitatea joaca un rol determinant: cancerul ovarian, cancerul la ficat, cancerul pancreatic, cancerul vezicii biliare, cancerul tiroidian, cancerul la maduva spinarii si un tip de tumora pe creier denumita meningiom.

Expertii atrag astfel atentia că o rata mare a obezitătii poate atrage dupa sine un numar din ce in ce mai mare de bolnavi de cancer.

sursa:libertateapentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img