vineri, 19 aprilie, 2024

Obiceiuri gresite care iti deshidrateaza pielea

Distribuie:

Publicat:

Nu stii cum sa faci fata atunci cand pielea se deshidrateaza? Este posibil ca intensitatea uscarii sa fie influentata de lucrurile pe care le faci zilnic, fara sa-ti dai seama. Obiceiurile tale ar putea fi cheia pentru a descoperi cum trebuie sa procedezi pentru a avea din nou o piele catifelata. Iata care sunt principalele cauze ale uscarii pielii:
 
1. Dusurile fierbinti si lungi. Probabil ca te gandesti ca ai parte de clipe de rasfat cand alegi temperatura mai ridicata la dus, dar de fapt ai putea favoriza deshidratarea. „Expunerea excesiva la apa fierbinte poate elimina stratul protector al pielii, iar in lipsa sebumului deshidratarea se poate manifesta foarte rapid”, explica dr. Joshua Zeichner, dermatolog din New York. Mai bine alege apa calduta si poti finaliza cu 2-3 minute de apa fierbinte.
 
2. Te speli cu un sapun agresiv. Credeai ca sapunul obisnuit este util pentru a curata pielea? In cazul in care contine ingrediente chimice agresive poate cauza uscarea si iritarea pielii. Alege numai sapunuri naturale, pe baza de uleiuri vegetale presate la rece si evita uleiurile esentiale, cu potential alergen si iritant.
 
3. Exfoliezi pielea prea des. Exista un motiv pentru care majoritatea produselor tip scrub nu recomanda utilizarea decat de 1-2 ori pe saptamana. Chiar daca exfolierea este foarte eficienta pentru a indeparta stratul de celule moarte, folosirea in exces a acestor produse va provoca niste crapaturi microscopice, care vor cauza inflamatii, uscare si descuamare. „Scopul principal al exfolierii este indepartarea toxinelor si a celulelor moarte pentru a obtine o piele stralucitoare, dar daca nu lasi un interval suficient intre exfolieri vei elimina si stratul de celule sanatoase. Nu folosi aceste produse decat o data sau de doua ori pe saptamana si alege in special variantele care contin acid salicilic sau acid glicolic pentru a obtine o exfoliere delicata”, recomanda dr. Zeichner. 
 
4. Folosesti crema hidratanta gresita. Daca de obicei pielea ta are o tendinta spre uscare poti avea impresia ca trebuie sa folosesti o cantitate mai mare de crema, dar de fapt trebuie sa ocolesti produsele care au parfum pentru ca nu vor face decat sa-ti irite pielea. „Lotiunile nu sunt alegeri utile pentru ca au un continut ridicat de apa si foarte putin ulei, nefiind absorbite in piele si agravand deshidratarea. Pentru pielea foarte uscata este mai bine sa alegi un produs cu o baza de ulei pentru a crea un strat protector al pielii. Aplica produsele imediat dupa ce iesi de la dus si maseaza delicat pana cand intra in piele”, recomanda dr. Jerome Garden, dermatolog din Chicago.
 
5. Nu bei destula apa. Probabil stii deja ca trebuie sa bei 8-10 pahare de apa in fiecare zi si este esential sa aplici aceasta regula mai ales daca observi ca pielea ta se usuca foarte usor. „Lipsa unei cantitati suficiente de apa se poate observa la nivelul pielii deoarece tenul va avea un aspect tern, obosit. Bea apa in fiecare zi pentru a avea din nou o piele stralucitoare”, recomanda dr. Garden.
 
6. Folosesti detergenti foarte puternici sau balsam de rufe cu un parfum intens. Dupa cum sapunul usuca pielea, la fel si detergentul si balsamul de rufe pe care le alegi pot influenta nivelul de hidratare. „Nu selecta produse cu un parfum puternic pentru ca vei favoriza iritatiile. Alege variante hipoalergenice, fara parfum, pentru a preveni agresarea pielii. De asemenea, evita sa folosesti o cantitate prea ridicata de detergent. Alege o masina de spalat care nu necesita mult detergent pentru ca ar putea ramane intre fibrele hainelor, iritand si uscand pielea”, potrivit dr. Zeichner. 
 
7. Aplici prea des produsele pe baza de retinol. Desi sunt utile pentru a lupta impotriva ridurilor, produsele care contin retinol pot cauza iritatii si uscare daca sunt folosite prea des. „In primele patru saptamani de utilizare a unui produs care contine retinol pielea se adapteaza acestei substante. Trebuie sa fii prudent in acest interval deoarece tenul se poate deshidrata foarte usor. Este ideal sa iei crema cat un bob de mazare si sa o distribui uniform pe tot tenul o data la doua zile pentru a-i oferi pielii intervalul necesar de adaptare. In plus, poti aplica mai intai o crema hidratanta si dupa aceea produsul cu retinol”, spune dr. Zeichner, potrivit eva.ro.

(A.M.)
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img