vineri, 29 martie, 2024

Obiceiurile zilnice care ne imbatranesc

Distribuie:

Publicat:

Prin ceea ce faci in fiecare zi, fara sa iti dai seama, accelerezi procesul de imbatranire. Iar cea care are de suferit este pielea, care va arata mai in varsta decat este ea in realitate. Din acest motiv, iata care sunt obiceiurile zilnice care te imbatranesc!

Nu dormim suficient

Somnul calitativ este cel care are efecte uimitoare asupra pielii. Asadar, daca nu vrei sa arati mai in varsta decat esti, dormi cel putin opt ore pe noapte. In timpul noptii, organismul repara daunele produse in timpul zilei, imbunatatind functia celulara regenerativa.

Nu aplici crema cu protectie solara

Cea care joaca un rol important in modul in care aratam este pielea. Dar, prin expunerea ei la soare si alti factori externi, acceleram procesul de imbatranire prematura. Productia de elastina si colagen scade, ceea ce duce la aparitia ridurilor si petelor. 

Nu mananci fructe si legume

Este recomandat sa se manance de doua sau de trei ori pe zi legume si fructe. Studiile au aratat ca prin adoptarea unei diete echilibrate reduci riscul de boli, imbunatatind de asemenea modul in care arata pielea. Lipsa fructelor si a legumelor din alimentatie duce la imbatranirea prematura a tegumentului.

Mananci prea mult zahar

Pe langa faptul ca ingrasa, zaharul luat din alimente poate fi cauza tuturor problemelor dermatologice. In plus, zaharul creste riscul de diabet si afectiuni dentare.

Fumezi

Fumatul are efecte negative asupra pielii. Persoanele care fumeaza se confrunta cu cearcane, pungi sub ochi, riduri in jurul gurii si pe frunte. Toate aceste neplaceri care ne fac sa aratam mai in varsta apar din cauza faptului ca fumatul scade furnizarea de oxigen si substante nutritive pe piele prin constrictia vaselor de sange si prin ingreunarea circulatiei sangelui.  

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img