vineri, 19 aprilie, 2024

Octavian Bellu are probleme de sanatate! Antrenorul se trateaza, in secret, in Austria

Distribuie:

Publicat:

Octavian Bellu are probleme de sanatate si a decis sa apeleze la ajutorul specializat al medicilor de la o clinica din Viena, Austria. Antrenorul, in varsta de 67 de ani, se confrunta cu problememedicale serioase si a efectuat deja o serie de investigatii. I s-a prescris un tratament, iar Octavian Bellu trebuie sa se prezinte, perioadic, la control.

Octavian Bellu trece prin momente mai grele ale vietii sale, insa prefera sa abordeze cu discretie problema medicala. Are ”unele probleme”, le-a spus unor cunoscuti. ”Atat si nimic mai mult”, a mai completat el, incercand sa nu tensioneze atmosfera din jurul sau.

Clinica la serviciile careia a apelat Octavian Bellu se ocupa, printre altele, si cu bolile cardiovasculare sau afectiunile oncologice.

O cariera impresionanta

Numele lui Octavian Bellu este legat de nenumarate succese ale echipei de gimnastica a Romaniei.

In anul 1981 este solicitat sa lucreze, la Deva, ca antrenor la lotul olimpic feminin de gimnastica. In 1990 devine antrenor coordonator. El a pregatit loturile olimpice, participand la 6 editii ale Jocurilor Olimpice, 16 editii ale Campionatelor Mondiale, 13 editii ale Campionatelor Europene, 5 editii de Cupa Mondiala, 11 editii ale Campionatelor Europene de Juniori.

A antrenat lotul feminin de gimnastica al Romaniei pana in anul 2005.

Pe perioada cat a fost antrenor federal al lotului olimpic feminin de gimnastica a obtinut cu acesta 279 medalii (106 de aur, 86 de argint si 87 de bronz). Distributia medaliilor a fost urmatoarea:

    39 medalii olimpice (16 de aur, 9 de argint, 14 de bronz)
    75 medalii mondiale (29 de aur, 23 de argint, 25 de bronz)
    78 medalii europene (seniori) (28 de aur, 24 de argint, 16 de bronz)
    61 medalii europene (juniori) (23 de aur, 22 de argint, 16 de bronz)
    24 medalii la Cupa Mondiala (10 de aur, 8 de argint, 6 de bronz)

Octavian Bellu, la implinirea a 67 de ani: ”Imi doresc sanatate si sa mai pot face lucruri bune”

”Ce pot zice de ziua mea? Sa fiu sanatos, asta imi doresc. Sa am putere sa mai fac lucruri bune si sa fiu linistit. Nu se mai pune problema de vreo revenire a mea, ci doar sa mai ajut cu ce pot, cu cat ma tin puterile. Voi petrece acasa, cu familia, cu apropiati, cu cei dragi”, a declarat Octavian Bellu pentru News.ro atunci cand a implinit 67 de ani.

Octavian Bellu, impreuna cu Mariana Bitang, au pregatit ultima data echipa feminina a Romaniei in 2016, inaintea turneului preolimpic, in calitate de voluntari, dupa cum precizau la acea vreme In 2017 au fost alaturi de gimnastele tricolore la CE de la Cluj-Napoca, insa fara a fi implicati in competitie, lotul Romaniei fiind condus de Nicolae Forminte.

In ultimii ani, cei doi antrenori coordoneaza programul ”Tara, tara, vrem campioane”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img