vineri, 29 martie, 2024

Oficial! Combinatul siderurgic de la Galati va fi vandut

Distribuie:

Publicat:

Grupul ArcelorMittal, care detine in Romania combinatul siderurgic din Galati, cel mai mare exportator din industria grea, confirma ca va vinde unitatea din Romania pentru a putea prelua producatorul Ilva din Italia.

Este primul anunt oficial al Mittal pe aceasta tema, dupa ce primele informatii privind vanzarea unor active din Europa au aparut la jumatatea lunii martie. 

”Compania a inaintat o propunere de pachet de separare care sa raspunda preocuparilor pe care Comisia le-a ridicat in timpul verificarilor. Pachetul de separare propus include urmatoarele active: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galati, Romania, ArcelorMittal Skopje, Macedonia, ArcelorMittal Ostrava, Republica Ceha, ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg, si liniile de zincare nr. 4 si 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece si ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia”, au anuntat reprezentatii ArcelorMittal.

Ei arata ca propunerea de a vinde aceste active ramane ca subiect al analizei finale si aprobarii Comisiei Europene dar si al concluziilor informarilor si proceselor de consultare cu Comitetele de Intreprindere locale si cel la nivel european.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img