joi, 28 martie, 2024

OFICIAL! Sevil Shhaideh a fost numita la conducerea unui gigant

Distribuie:

Publicat:

Numirea lui Sevil Shhaideh in conducerea gigantului OMV Petrom a fost publicata in Monitorul Oficial, dupa ce fostul ministru a devenit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al companiei, pana la urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor.

De asemenea, Sevil Shhaideh va mai face parte din comitetul de audit, cat si din cel prezidential si de nominalizare ale OMV Petrom, potrivit Ziuadeconstanta.ro. Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, societatea administrata in sistem dualist, cu sediul in Bucuresti, a luat decizia de a o numi pe Sevil Shhaideh in conducerea OMV Petrom in data de 26 octombrie, dupa ce Mihai Busuioc a renuntat la mandatul sau de membru al Consiliului.

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care OMV Petrompreia contractele de furnizare de combustibil de aviatie incheiate de compania Eurospeed cu anumite companii aeriene si alte categorii de beneficiari ce opereaza zboruri pe Aeroportul International Iasi, informeaza, marti, institutia. Potrivit unui comunicat al autoritatii de concurenta, in conformitate cu prevederile Legii Concurentei nr. (21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei.

"Ca urmare, autoritatea de concurenta va evalua concentrarea economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege", se spune in document. In plus, Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea de observatii si puncte de vedere de la companiile terte, referitor la modul in care concentrarea economica ce urmeaza a se realiza afecteaza sau poate afecta concurenta pe piata. OMV Petrom este o companie petroliera care desfasoara, in principal, activitati de explorare si productie de hidrocarburi, vanzare de gaze naturale, rafinare titei, vanzare de produse petroliere, precum si producere si vanzare de electricitate. Compania isi desfasoara activitatea fie direct, fie prin intermediul entitatilor sale afiliate, in Romania, in Kazahstan (doar explorare si productie hidrocarburi) si in Bulgaria, Serbia si Republica Moldova (doar vanzare de produse petroliere), anunta Agerpres. Eurospeed SRL furnizeaza combustibil de aviatie si presteaza serviciile logistice pentru alimentarea cu combustibil a companiilor aeriene si a altor categorii de beneficiari, ce opereaza zboruri pe Aeroportul International Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img