joi, 28 martie, 2024

Olanda este presata sa accepte Romania in spatiul Schengen

Distribuie:

Publicat:

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, s-a aflat ieri la Haga pentru a discuta cu ministrul de externe olandez, Halbe Zijlstra, despre aderarea Romaniei la Schengen.

„Romania respecta de multi ani toate criteriile pentru a adera la spatiul Schengen. Este timpul sa fim clari si sa cerem partenerilor nostri sa respecte reglementarile europene aproband aderarea noastra la acest mecanism. Olanda este un important partener economic al Romaniei si este in interesul ei sa sustina intrarea tarii noastre in Schengen. Discutiile au fost constructive si reprezinta un pas important in strategia Guvernul Romaniei pentru realizarea acestui obiectiv“, a explicat ministrul Victor Negrescu.

Cunoscut pentru campaniile succesive realizate in plan european pentru aderarea tarii noastre la Schengen, printre care petitia #RomaniaCereSchengen semnata de zeci de mii de romani si depusa la Parlamentul European, ministrul delegat pentru afaceri europene nu a ezitat sa avanseze posibilitatea unui vot viitor in Consiliul de Justitie si Afaceri Interne.

„Aderarea Romaniei este un drept. Mesajul Comisiei Europene si a multor tari europene partenere este clar: Romania trebuie primita in Schengen. Nu mai avem ce si de ce astepta. Romania participa deja la toate mecanismele tehnice in materie prin eforturile Ministerului Afacerilor Interne si sustine la nivel guvernamental toate masurile care garanteaza indeplinirea lor cu succes. In opinia mea, un vot in Consiliul JAI este necesar“, a sustinut Victor Negrescu.

La Haga, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a mai avut intalniri cu membrii ai Parlamentului Olandei, precum si cu reprezentanti ai mediului academic si asociativ olandez.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img