marți, 16 aprilie, 2024

Omul de afaceri Avraham Morgenstern, condamnat la opt ani de inchisoare pentru evaziune. Decizia este definitiva

Distribuie:

Publicat:

Avraham Morgenstern a fost condamnt, vineri, la opt ani de închisoare, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care era acuzat de evaziune fiscală pentru că nu a înregistrat veniturile din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi o firmă şi nici facturile fiscale aferente acestor venituri.

În acelaşi dosar, firma omului de afaceri – Shapir Structures – a primit o pedeapsă de 250 de zile-amendă, iar instanţa a stabilit cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la suma de 1.000 lei, societatea urmând să plătească statului suma totală de 240.000 lei. La această pedeapsă, judecătorii au adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, respectiv 80.000.

„Dispune punerea scrisorii de garanţie bancară în original în cuantum de 53.836.994,84 lei la camere de corpuri delicte, până la ridicarea acesteia de partea civilă ANAF”, conform sentinţei instanţei.

Omul de afaceri este dat dispărut din 15 mai. În urma dispariţiei lui, şeful Secţiei 6 şi adjunctul lui au fost trecuţi în funcţii inferioare, iar un poliţist este suspectat de favorizarea infractorului. Aceste lucruri s-au întâmplat pentru că fuga omului de afaceri a fost anunţată abia la 15 zile după ce aceasta ar fi avut loc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img