vineri, 19 aprilie, 2024

Operatorii de telecomunicatii sunt hotarati sa protejeze buna functionare a internetului deschis si sa previna congestionarea retelelor

Distribuie:

Publicat:

Operatorii de telecomunicaţii sunt hotărâţi să protejeze buna funcţionare a internetului deschis, să monitorizeze şi să prevină congestionarea reţelelor în această situaţie fără precedent, a declarat, marţi, comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti remis AGERPRES, comisarul pentru piaţa internă Thierry Breton a organizat marţi o videoconferinţă cu directorii executivi ai companiilor europene de telecomunicaţii şi ai Asociaţiei Operatorilor de Telecomunicaţii Mobile (GSMA), pentru a discuta despre rezilienţa reţelei şi despre schimbul de metadate anonimizate cu scopul de a modela şi anticipa propagarea virusului.

De asemenea, oficialul european a discutat şi despre necesitatea de a proteja consumatorii cei mai vulnerabili, inclusiv microîntreprinderile şi IMM-urile, care întâmpină dificultăţi în a-şi plăti facturile, accentuând şi asupra importanţei telecomunicaţiilor în aceste vremuri dificile.

"Operatorii de telecomunicaţii joacă un rol esenţial în ceea ce priveşte sprijinirea cetăţenilor europeni şi a întreprinderilor europene în această situaţie fără precedent. Toţi sunt hotărâţi să protejeze buna funcţionare a internetului deschis, să monitorizeze şi să prevină congestionarea reţelelor. Este o veste bună pentru toţi europenii", a declarat Thierry Breton.

Directorii executivi din domeniul telecomunicaţiilor au salutat răspunsul pozitiv al furnizorilor de conţinut la solicitarea Comisiei de a reduce presiunea asupra reţelei şi au semnalat deja îmbunătăţiri substanţiale.

Discuţia a abordat, de asemenea, necesitatea colectării de metadate mobile anonimizate pentru a contribui la analizarea modelelor de răspândire a virusului, într-un mod pe deplin conform cu RGPD şi cu legislaţia privind confidenţialitatea în mediul electronic.

În plus, ambele părţi au subliniat importanţa protejării

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img