vineri, 29 martie, 2024

Ordinul de restricitie semnat de Trump a fost suspendat. Atacurile in tarile discriminate continua

Distribuie:

Publicat:

Dintre cele sapte tari discriminate de Donald Trump cu cinism, prin ordinul de interdictie de vineri, cinci au fost sau sunt inca bombardate de americani: Irak, Libia, Somalia, Siria si Yemen. 

Rusinosul ordin de restrictie semnat de presedintele Trump a fost suspendat de un judecator federal.

Sub pretextul ca “mentine in afara Statelor Unite teroristii islamisti radicali”, presedintele a blocat intrarea pe teritoriul Statelor Unite a cetatenilor din sapte tari musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen.

Omul de care depinde soarta planetei nu intelege flagelul terorismului

Dintre cele sapte tari discriminate cu cinism, cinci au fost sau sunt inca bombardate de americani: Irak, Libia, Somalia, Siria si Yemen. Chiar astazi, la vanatoare de teroristi cu drona, Statele Unite au bombardat zona centrala a Yemenului. Bilantul: zece “victime colaterale” – copii (de varsta nepotilor care ii stau in preajma Presedintelui cand semneaza ordine) si femei.

Singura grija a lui Donald J. Trump a fost, probabil, ca nici una dintre cele sapte tari sa nu aiba contracte comerciale cu America.

Arabia Saudita sau Emiratele, de exemplu, nu sunt pe lista statelor restrictionate. Poate fiindca cetatenii lor valoareaza proportional cu contractele economice pe care Presedintele personal sau tara sa le au si le vor avea cu acestea. Faptul ca si-a argumentat ordinul cu amintirea tragediei din 11 septembrie 2001 e de o ipocrizie fara margini – majoritatea teroristilor de atunci erau sauditi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img