joi, 28 martie, 2024

Ordonanta de Urgenta: SPP, protectie gratuita pentru fosti demnitari si sefi de partide

Distribuie:

Publicat:

Serviciul de Protectie si Paza va putea asigura gratuit protectia si in cazul unor demnitari si fosti demnitari, altii decat cei care se bucura in prezent de acest drept prin decizia CSAT.

Miercuri a fost aprobata, in sedinta de Guvern, o Ordonanta de Urgenta care prevede ca SPP “va putea asigura protectie si in cazul unor demnitari si fosti demnitari, inclusiv presedinti ai partidelor parlamentare, la cererea acestora”, cu aprobarea CSAT.

Concret, un fost ministru sau un actual lider de partid parlamentar poate sa beneficieze de protectia SPP, daca va cere acest lucru. Totusi, pentru asigurarea protectiei de catre SPP va fi nevoie de avizul prealabil al CSAT.

In prezent, de protecta SPP beneficiaza doar anumiti fosti demnitari, potrivit Romania Tv. Astfel, daca fostii presedinti au aceasta protectie toata viata, fostii premieri se bucura de doi ani de protectie, dupa incheierea mandatului, iar fostii presedinti ai Camerelor Parlamentului au un an de protectie a SPP.

De asemenea, si alti fosti sau actuali demnitari pot beneficia de protectia SPP, tot cu aprobarea CSAT, insa contra cost.

De asemenea, OUG aprobata miercuri de Guvern prevede ca SPP “va putea initia, organiza si desfasura activitati de cooperare, instruire si pregatire cu organisme si institutii din strainatate”, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

In plus, SPP “va putea participa la activitatile de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si inovare in domeniul securitatii, in cadrul unor programe finantate si cofinantate de Comisia Europeana, fonduri structurale, fonduri nationale sau alte mecanisme financiare, in cadrul unor consortii cu participare internationala sau ca unic aplicant”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img