vineri, 29 martie, 2024

Otrava care ar putea trata leucemia

Distribuie:

Publicat:

Spre deosebire de chimioterapie, efectele secundare ale arsenicului folosit in tratamentul leucemiei promielocitice acute sunt foarte slabe: parul nu cade si nici nu se produce o blocare a functiilor maduvei osoase.

Arsenicul, substanta utilizata in multe crime savarsite in Evul Mediu, poate sa vindece leucemia, prin identificarea si distrugerea unor proteine specifice responsabile cu declansarea si raspandirea acestei forme de cancer. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta chinezi, de la State Key Laboratory of Medical Genomics din Shanghai.

Arsenicul este un element foarte toxic, care se gaseste în diferite cantitati în pesticide, detergenti de rufe, fum de tutun, sare de masa si chiar în apa de baut. La intoxicatiile cu arsenic apar dureri de cap, sufocari, convulsii, schimbarea culorii unghiilor, sange în urina, oboseala, caderea parului, dureri gastrointestinale, varsaturi. Arsenicul anorganic se depune în firele de par. Prezenta lui poate fi detectata dupa ani de zile. Otravirea cu arsenic afecteaza în primul rand plamanii si ficatul. Expunerea îndelungata la arsenic poate duce la cancer. Sunt afectati în primul rand muncitorii care lucreaza în industria de pesticide, în stropirea culturilor agricole cu antidaunatori, în minerit, în industria metalurgica.

Simptomele bolnavilor de leucemie

 În caz de contaminare, se recomanda o analiza a firului de par. Se vor lua suplimente de usturoi – doi-trei catei zilnic, sau doua tablete de trei ori pe zi la mese. Usturoiul este un puternic detoxifiant. Se va lua vitamina C cu bioflavonoizi 5.000-20.000 mg zilnic. În caz de ingestie accidentala cu arsenic se va lua cinci tablete de carbune si se va lua înca cinci tablete la fiecare 15 minute, pana ajungeti la medic. Tablete de carbune trebuie sa fie gasite în orice trusa de prim ajutor. Se vor lua si în supradoza de medicamente

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img