sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Papa Francisc, ateilor: ‘Nu trebuie sa credeti in Dumnezeu ca sa ajungeti in Rai’

Distribuie:

Publicat:

Nu este prima data cand Papa Francisc uimeste credinciosii cu viziunea sa progresista. Intr-o scrisoare adresata fondatorului ziarului La Repubblica, Eugenio Scalfari, Suveranul Pontif afirma ca si necredinciosii vor fi iertati de Dumnezeu daca au constiinta.

Raspunzandu-I intrebarilor lui Scalfari, care nu este romano-catolic, Papa Francisc a scris: “Ma intrebati daca Dumnezeu al crestinilor ii iarta pe necredincinciosi si pe cei care nu au de gand sa gaseasca drumul credintei, iar eu va spun ca iertarea Tatalui Ceresc nu are limite, daca esti sincer si ai inima deschisa. Calea catre ceruri pentru atei este constiinta. Pacatul exista atunci cand oamenii nu tin cont de constiinta.”, releva The Independent.

Robert Mickens, corespondentul Vaticanului la ziarul catolic The Tablet, spune ca Papa doreste sa schimbe imaginea mult prea prafuita a bisericii catolice: “Si Francisc are o viziune conservatoare, dar incearca sa poarte un dialog plin de semnificatii cu oamenii din intreaga lume”.

Suveranul Pontif a oferit o alta mostra de gandire progresista, spunand: “Daca o persoana care este gay il cauta pe Dumnezeu, cine sunt eu sa-l judec?”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img