vineri, 29 martie, 2024

Papa Francisc, replica dura: “Mai bine ateu decat un catolic ipocrit”

Distribuie:

Publicat:

Papa Francisc critica „viata dubla” dusa de unii membri ai Bisericii pe care o indruma.

In timpul predicii pe care a sustinut-o in cadrul slujbei private de vineri dimineata, Suveranul Pontif i-a criticat din nou pe unii dintre prelatii care apartin de cultul catolic, sugerand ca prefera oamenii sinceri care se declara atei in locul celor care spun ca sunt religiosi dar duc o viata dubla in ipocrizie, scrie Gandul. 

„Este scandalos sa spui un lucru si sa faci altul. Este o viata dubla. Sunt cei care spun ‘Sunt un catolic practicant foarte bun, intotdeauna merg la slujba, fac parte din mai multe asociatii’ si mai sunt si aceia care spun ‘Viata mea nu este una crestineasca. Nu le platesc angajatilor mei salariile potrivite, exploatez oamenii, fac afaceri necurate, spal bani. Duc o viata dubla’”, a spus liderul Bisericii Catolice, potrivit unei transcrieri Vatican Radio, citate de The Guardian. 

Suveranul Pontif a explicat ca exista multi catolici care au un astfel de comportament si, din aceasta cauza, apar multe scandaluri. „De cate ori nu am auzit cu totii oameni care spun ‘daca acesta este un catolic, atunci e mai bine sa fii ateu’”, s-a intrebat Papa. 

Inca de la alegerea sa, in 2013, liderul Bisericii Catolice a spus deseori atat preotilor, cat si credinciosilor, ca cel mai important lucru este sa si practice religia pe care o predica. In predicile sale acesta a condamnat pedofilia, abuzurile sexuale savarsite de preoti asupra copiilor ca fiind parte dintr-un „ritual satanic” si le-a atras atentia propriilor cardinali sa nu se comporte „de parca ar fi de vita nobila”. Mai mult, chiar la doua luni de la alegerea sa, Papa le-a transmis crestinilor ca ar trebui sa-i priveasca pe atei ca pe niste oameni buni, daca acestia din urma fac bine la randul lor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img