joi, 18 aprilie, 2024

Papa Francisc va vizita un lagar nazist

Distribuie:

Publicat:

Papa Francisc va vizita lagarul nazist Auschwitz-Birkenau, devenind, astfel, al treilea suveran pontif care face acest lucru.

Vizita va avea loc pe 29 iulie, in cadrul unei deplasari oficiale pe care o va efectua in Polonia. Doi dintre predecesorii sai au mai facut acest gest: Papa Ioan Paul al II-lea, el insusi polonez, in 1979, si Papa Benedict al XVI-lea, in 2006. Aproximativ 1.100.000 de oameni, dintre care un milion evrei adusi din intreaga Europa, au fost ucisi de nazisti in acest lagar intre 1940 si 1945. Celelalte victime au fost polonezi care nu erau insa evrei, rromi si prizonieri sovietici.

Lagarul este deschis acum publicului si multe scoli din Europa isi duc elevii in excursii acolo pentru a-i invata despre ororile comise de nazisti in Al Doilea Razboi Mondial. Cand Papa Ioan Paul a vizitat lagarul in 1979, l-a numit “o Golgota a lumii moderne”. Si vizita lui Papa Benedict a fost una incarcata de simbolistica. Benedict a ingenunchiat pentru a se ruga pentru sufletele victimelor, “ca fiu al poporului german”. Benedict, care a renuntat la titlul papal in 2013, s-a inrolat in armata lui Hitler, tinerii nemti fiind obligati sa faca asta de legile naziste. Papa Francisc va sta cinci zile in Polonia. El va ajunge pe 27 iulie si va pleca pe 31 iulie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img