joi, 18 aprilie, 2024

Parlamentul de la Chisinau i-a ridicat imunitatea deputatului fugar Ilan Sor

Distribuie:

Publicat:

Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Ilan Șor, deputatul fugar care a fost condamnat de prima instanță pentru rolul jucat în furtul miliardului, în 2014. Pentru ridicarea imunității fostului bancher și om de afaceri au votat deputații majorității PSRM-ACUM și deputații Partidului Democrat de opoziție. Fracțiunea Partidului Șor a părăsit sala de ședințe potrivit Radio Europa Liberă

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, care a cerut ridicarea imunității, a declarat că în privința lui Șor a fost înaintat astăzi încă un capăt de acuzare în acest proces, dar nu a oferit detalii, spunând că ar prejudicia ancheta. Robu a spus că investigația este efectuată de un grup special compus din procurori care nu au mai fost implicați până acum.

Ales deputat pe 24 februarie, Șor a fugit în străinătate în luna iunie, când la Chișinău s-a schimbat puterea politică. Reprezentanții majorității parlamentare, inclusiv deputatul ACUM, Alexandru Slusari, și deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea, au spus că Șor a fost doar o „unealtă” în furtul miliardului, care ar fi fost orchestrat de foști politicieni și demnitari. Într-un discurs de la tribuna Parlamentului, deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov, a declarat că ridicarea imunității ar fi un act de răzbunare a președintelui Igor Dodon pe fostul om de afaceri, afirmând că Șor l-ar fi finanțat pe șeful statului și pe aliații săi socialiști în trecut.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img