marți, 16 aprilie, 2024

Patronul Apple doneaza bani pentru reconstructia catedralei Notre-Dame de la Paris

Distribuie:

Publicat:

Tim Cook, patronul Apple, a anunţat pe Twitter că va contribui la reconstrucţia monumentului gotic, catedrala Notre-Dame de Paris, serios afectată de incendiul izbucnit luni seară, potrivit BFM TV, informează News.ro.

 

"Suntem îndureraţi alături de poporul francez şi pentru cei din lumea întreagă pentru care Notre-Dame este un simbol al speranţei. Însă alinaţi că toată lumea este în siguranţă", a scris, marţi după-amiază, Tim Cook, patronul multinaţionalei americane Apple.

El a adăugat că firma sa "va contribui cu donaţii pentru reconstrucţia şi pentru restaurarea preţioasei moşteniri pe care catedrala o lasă generaţiilor viitoare".

De asemenea, familia Bettencourt-Meyers, acţionar principal al companiei L'Oréal, precum şi gigantul cosmeticelor au anunţat, marţi, o donaţie totală de 200 de milioane de euro.

Li se alătură familia industriaşului Pinault (Kering) şi gigantul petrolier Total care au anunţat deblocarea a 100 de milioane de euro fiecare.

Primăria din Paris a deblocat 50 de milioane de euro pentru restaurarea catedralei Notre-Dame.

Grupurile LVHM şi Kering au anunţat că donează 300 de milioane de euro.

Regiunea Île-de-France alocă un fond de urgenţă de 10 milioane de euro.

Fondation du Patrimoine a lansat, de asemenea, un apel pentru donaţii, iar Festivalul de Film de la Cannes a anunţat că va da fundaţiei 10.000 de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img