vineri, 19 aprilie, 2024

Patru motive sa mananci avocado mai des

Distribuie:

Publicat:

Persoanele carora le place sa consume avocado in mod frecvent sunt mai sanatoase si mai slabe decat acelea care nu mananca decat foarte rar sau deloc acest fruct, potrivit unui studiu.

1. Este plin de acizi grasi nesaturati, care fac minuni pentru inima

Avocado este un fruc cu un continut ridicat de grasimi, dar grasimi sanatoase. De fapt, 77% din caloriile pe care le aduce se datoreaza grasimilor, ceea ce-l face sa fie cel mai gras aliment de origine vegetala. Majoritatea grasimilor din avocada sunt reprezentate de acidul oleic, un acid gras mononesaturat, care este, de asemenea, principalul component al uleiului de masline, considerat a fi artizanul unora dintre efectele sale benefice. Acidul oleic a fost asociat cu reducerea inflamatiei in corp si s-a dovedit a avea o influenta pozitiva asupa unor gene legate de cancer.

2, Consumul de avocado scade nivelul de colesterol si trigliceride

Bolile de inima sunt cea mai frecventa cauza de deces in lume. Este cunoscut faptul ca o serie de markeri din sânge sunt legati de un risc crescut. Printre acestia se numara nivelul de colesterol, trigliceride, markerii inflamatori si altii. Efectele consumului de avocado asupra unora dintre acesti factori de risc a fost studiat in opt studii clinice pe sibiecti umani.

3. Este bogat in fibre

Fibrele sunt alte componente benefice gasite in cantitati relativ mare in avocado. in acest sens, consumul de avocado poate contribui la pierderea in greutate, reducerea cantitatii de zahar in sânge, dar a riscului pentru mai multe boli.

4. Ajuta in procesul de slabire

Calitatea fructului este de a prelungi senzatia de satietate. Fructele de avocado sunt, de asemenea, bogate in fibre si au o cantitate mica de carbohidrati, doua atribute care ar trebui sa genereze pierderea in greutate, in contextul unei diete sanatoase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img