vineri, 29 martie, 2024

Patru vasluieni, cercetati de politistii pentru furt din locuinta

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni au retinut un barbat, in varsta de 45 ani, din comuna Danesti, acesta fiind cercetat pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. Barbatul a comis fapta impreuna cu un alte trei persoane fata de care se efectueaza de asemenea cercetari pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Politistii Sectiei de Politie Rurala 2 Vaslui efectueaza cercetari fata de 4 persoane – D. Viorel, de 45 ani, D. Sorin, de 43 ani si 2 minori de 15 ani, respectiv de 11 ani, toti din comuna Danesti, persoane banuite de savarsirea infractiunii de furt calificat.

In urma cercetarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca in seara de 05 ianuarie a.c., D. Sorin le-a propus celor trei persoane sa sustraga bunuri din locuinta unui vecin, in varsta de 90 ani. Toti s-au deplasat la locuinta batranului si au patruns in curtea acestuia. D. Sorin a ramas in curte, iar ceilalti au patruns intr-o anexa a locuintei de unde au sustras bunuri, in valoare de 330 lei. 

Bunurile au fost transportate de catre D. Sorin la locuinta lui D. Viorel. Cele mai multe din bunurilor sustrase au fost recuperate si restituite persoanei vatamate.

Politistii l-au retinut pe D. Viorel pentru o perioada de 24 ore, iar ulterior     l-au prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui cu propunerea de luare a unei masuri preventive. Impotriva acestuia a fost dispusa masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 zile.
*   *   *

Pentru a preveni comiterea unor astfel de fapte, este important sa asigurati imobilele, in special pe timp de noapte, prin incuierea usilor, a portilor, a ferestrelor si a altor zone de acces in locuinta. Este recomandat sa asigurati si iluminatul corespunzator al locuintei si al imprejurimilor. Daca constatati ca s-a comis un furt sesizati imediat Politia fara a distruge posibilele urme lasate de infractori!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img