joi, 18 aprilie, 2024

Pedepse grele pentru cei care vor chinui animalele in viitor!

Distribuie:

Publicat:

Cei care tortureaza, abuzeaza sau omoara animale ar putea primi pedepse mai mari. In acest moment, legea care protejeaza animale prevede, pentru astfel de situatii, pedeapsa cu inchisoare de la trei luni la un an.

Dupa ce presa a prezentat mai multe cazuri in care animalele erau supuse unor tratamente pline de cruzime, asociatia Miscarea Dreptate pentru Animale a lansat o petitie semnata de peste 10.000 de persoane, prin care solicita Parlamentului modificarea legii astfel incat cei care tortureaza, abuzeaza sau omoara animale sa fie pasibili de inchisoare de la 2 la 7 ani.

De asemenea, cei care sunt gasiti vinovati ar urma sa primeasca o interdictie de pana la 7 ani de a mai detine un animal. Printre prevederile legii, se numara ranirea sau schingiuirea animalelor, uciderea cu intentie, practicarea tirului pe animale domestice sau salbatice, precum si organizarea de lupte intre animale.

Proprietarii de animale care nu le ofera un adapost corespunzator acestora, precum si hrana si apa necesare, sau ingrijire si asistenta medicala, ar putea fi sanctionati cu amenda contraventionala de pana la 10.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img