marți, 23 aprilie, 2024

Pentru a beneficia de proprietatile sale terapeutice, ideal este sa o consumi de 4-5 ori pe saptamana

Distribuie:

Publicat:

Cruda sau gatita la aburi, conopida ramane o vedeta intre legumele bune pe care sa le incluzi in meniul saptamanal. Se poate lauda, printre altele, cu vitamine din grupul B si vitamina U, capabila sa protejeze mucoasa stomacului, dar si vitamina K, cu efect antihemoragic, care actioneaza impreuna, de unde si efectele spectaculoase ale conopidei pentru sanatate.

Un consum frecvent de conopida te-ar putea ajuta nu doar sa nu te confrunti cu ulcerul sau sa impiedici crizele in cazul in care boala s-a instaurat deja. Iata si alte avantaje ale includerii acestui aliment-minune in meniul zilnic.

Te ajuta sa slabesti. Intrucat este aducatoare de putine calorii, contribuie si la scaderea in greutate. Mananca numai conopida macar la o masa pe zi sau foloseste-o pe post de garnitura cat de des poti.

Iti mentine inima sanatoasa. In primul rand, aceasta leguma contribuie la normalizarea fluxului de sange catre toate organele, inclusiv la inima, si mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. Apoi, fiind o sursa buna de alicina, scade riscul de accidente vasculare, fie ele coronariene, fie cerebrale.

Te apara de constipatia cronica. Este bogata in fibre, asa ca un consum constant de conopida mentine intr-o buna stare intestinele, ceea ce inseamna si o digestie buna. Cum o consumi. Pentru a beneficia de proprietatile terapeutice ale conopidei, ideal este sa o consumi de 4-5 ori pe saptamana, in tot atatea portii de cate 200-300 g. Daca nu iti place cruda, in salate, incearc-o murata. Cand o gatesti, n-o fierbe prea mult, altfel nu doar ca se inmoaie prea tare, dar pierde si din savoare. E suficient sa fierbi buchetelele la aburi vreo zece minute. Supele din conopida sunt printre cele mai delicioase forme de a o servi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img