marți, 19 martie, 2024

Perchezitii de amploare la societati si persoane fizice care presteaza servicii medicale

Distribuie:

Publicat:

In aceasta dimineata, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice efectueaza 10 perchezitii, in Mehedinti, la sediile unor agenti economici si domiciliile unor persoane fizice ce au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale oncologice. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de estimat la aproape 550.000 euro.

Astazi, 3 februarie, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, au efectuat 10 perchezitii la domiciliile reprezentantilor legali si la sediile societatilor administrate de acestia, cu activitati in domeniul farmaceutic si prestari servicii medicale oncologice.

Politistii fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de obtinere ilegala de fonduri, conflict de interese, spalare de bani, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2014-2015, s-au obtinut fonduri ilegale de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Mehedinti, de aproximativ 550.000 de euro, prin decontarea unor retete medicale fictive, fara ca pacientii sa beneficieze in realitate de medicamente sau tratamentul prescris.

Politistii urmeaza sa ridice documente pentru probarea activitatii infractionale, inscrisuri ce vor fi expertizate de specialisti in domeniu.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Detasamentului Mobil din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img