vineri, 29 martie, 2024

Perchezitii la persoane banuite de contrabanda cu tutun

Distribuie:

Publicat:

La aceasta ora, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice – I.G.P.R., politistii efectueaza 18 perchezitii domiciliare in judetele Buzau, Prahova si Mures, la persoane banuite de producerea, detinerea si  comercializarea tutunului si a produselor din tutun./ 20 de persoane vor fi conduse la audieri.

In aceasta dimineata, peste 70 de politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene Buzau, Prahova si Mures efectueaza 18 perchezitii, dintre care 10 in judetul Buzau, 7 in Prahova si una in Mures.

Perchezitiile vizeaza probarea activitatii infractionale a unor persoane banuite de comiterea infractiunilor de producere si comercializare de produse accizabile (tutun si produse din tutun).

Activitatile sunt desfasurate in cadrul unui dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Buzau, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau.

Cei in cauza sunt banuiti ca, in perioada iulie  2015 –  februarie 2016, ar fi produs tigarete in locuintele lor, cu ajutorul unor instalatii clandestine.

Ulterior, cei in cauza ar fi comercializat tigaretele, in municipiul Buzau, fara documente justificative si certificate de conformitate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ 1.500.000 de lei.

De asemenea, doua dintre persoanele vizate sunt cercetate de politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei Municipiului Buzau, pentru fapte cu violenta.

Vor fi puse in aplicare 20 de mandate de aducere.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img