joi, 28 martie, 2024

Perchezitii la persoane banuite de evaziune fiscala

Distribuie:

Publicat:

Politistii specializati in investigarea infractiunilor economice efectueaza in aceasta dimineata, 16 perchezitii, la persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.300.000 de lei, prin evaziune fiscala.

Vineri, 26 februarie,
politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, efectueaza 16 perchezitii, intr-o cauza penala, la sediile unor firme si la locuintele unor persoane din judetele Gorj, Dolj, Valcea, Hunedoara si Cluj, banuite de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2010 – 2012, administratorii unor societati comerciale din judetele vizate, ar fi constituit un circuit evazionist, prin care ar fi inregistrat in evidentele contabile ale societatilor, cheltuieli fictive privind vanzarea – cumpararea de piese auto si materiale consumabile, precum si efectuarea unor reparatii la mai multe autovehicule si utilaje.

Prejudiciul creat, prin desfasurarea acestei activitati infractionale, este de aproximativ 3.300.000 de lei.

5 persoane vor fi aduse, pentru audieri, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Gorj.

In activitati sunt angrenati politisti din cadrul Inspectoratelor de Politie Judetene Dolj, Valcea, Hunedoara si Cluj si luptatori ai Serviciului de Actiuni Speciale Gorj.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img